En ledetråd i dagliglivet


En ledetråd i dagliglivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det forfærdelige, der skete i New York og Washington den 11. september, forandrede verden - og gav os mennesker et chok! Verden er ikke den samme som før og bliver det heller ikke! Nu må vi se i øjnene, at alt kan ske, intet er sikkert! Naturligvis præger det vor indstilling til tilværelsen, og forhåbentlig vil det også medføre, at vi i højere grad tænker over tingene og udviklingen i vort samfund.

Det er meget vigtigt, at det politiske liv i Danmark er agtpågivende over for udviklingen, og at de politiske partier i fællesskab højner den politiske debat, så det er argumenterne, der tæller, og ikke tåbelige personlige angreb.

Medierne, ikke mindst radio og tv, skal være meget omhyggelige, når de interviewer politikere. Politikerne skal have en fair chance for at besvare de stillede spørgsmål. Ofte får de kun sekunder eller bliver afbrudt. Det er vigtigt, at de politiske budskaber kommer godt ud til befolkningen, så de er forståelige. Det kan være svært for en politiker at gøre rede for et problem på 30 sekunder!

Den politiske udvikling i Danmark er ikke tilfredstillende, og vi er ikke konsekvente. På centrale områder halter tingene. Det gælder for eksempel folkeskolen, sundhedsvæsenet og hele flygtninge- og integrationsområdet. Det er nødvendigt, at der sker en ændring. Regering og Folketing har et enormt ansvar for, at der nu for alvor tages fat på at ændre forholdene til det bedre. Kravet må være, at der konsekvent strammes kraftigt op på disse områder. Ellers ender problemerne med at være uløselige, og der er altså tale om meget væsentlige områder i det danske samfund! Lad småtingene ligge i den politiske debat og tag fat på de store, afgørende områder!

Vort folkestyre og vort demokrati er fundamentet for vort land, sådan som også vor kultur, vort sprog og vor kirke er det! Vi skal værne om alt dette. Vi skal ikke bare gøre det i ord, men i høj grad i handling.

Vor folkeskole har et stort ansvar for, at vore børn lærer om vort sprog og vor kultur, og det bør være et krav til de mennesker, som ønsker at blive integreret i det danske samfund, at de lærer at tale det danske sprog og stifter bekendtskab med vor kultur. Det er vel en første forudsætning for at blive en velfungerende borger og for at gennemgå en vellykket integration for de indvandrere, som med deres familier gerne vil leve i det danske samfund.

Det kræver en langt større målrettet indsats end hidtil, hvis ikke integrationsprocessen skal mislykkes. Det er en meget stor og for det danske samfund utrolig vigtig opgave, som kræver stor forståelse respekt og tolerance, vel at mærke hos os danskere, men så sandelig også hos dem, der ønsker at blive integreret.

Danmark og det danske folk er privilegeret. Vi lever på livets solside, og det er jo indgroet i os, "at det går nok alt sammen!" Den 11. september forstod vi, at intet er selvfølgeligt, men at hver dag faktisk er en gave, som vi skal værne om! Måtte det være vor ledetråd i vort daglige liv på alle områder!

Jørn Erik Schreiner, Fuglebakken 20, Aarup, er tidligere turistchef.

En ledetråd i dagliglivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce