En kristen julehilsen fra Djævleøen. Vi skal ikke ændre vaner


En kristen julehilsen fra Djævleøen. Vi skal ikke ændre vaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Morten Messerschmidt, medlem af EU-parlamentet for DF
Ansætter spindoktor: Messerschmidt er på vej tilbage Morten Me
Debat. 

Julegudstjenste: Mange jyder omtaler Sjælland som Djævleøen, og jeg må da indrømme, at Jesus har det svært for tiden, især i den nordlige del af Djævleøen. Her har Græsted Skole aflyst julegudstjenesten for skoleeleverne. Det sker på anbefaling af "pædagogisk udvalg", og skolens ledelse og lærerne er enige.

Så nu er helvede løs.

Men hvorfor ingen julegudstjeneste i år? Fordi "pædagogisk udvalg" på Græstedskolen ikke vil risikere at såre følelserne hos en masse muslimske børn, som er kommet til Gribskov Kommune de sidste par år.

Nu var det godt nok ikke meningen, at grædende flygtningebørn skulle lænkes sammen og piskes ned i Græsted Kirke og tvangsomvendes; julegudstjenesten var faktisk frivillig.  Og så vidt vides havde de syriske flygtninge-forældre heller ikke beklaget sig.

Men i dagens Danmark er skoleledere og andre efterhånden så bange for problemer, at de griber til en selvcensur, som desværre rammer alle børn.

Som om en muslimsk dreng eller pige tager skade af at høre juleevangeliet, synge  "Dejlig er den himmel blå" og overvære et Santa Lucia-optog?

Som om personer, der får kost, logi, penge og gratis lægehjælp og skolegang, ikke har en høflig pligt til at skaffe sig viden om - og respektere - det land, som har taget imod dem?

Som om vi skal ændre på vores vaner og traditioner for at tage hensyn til deres?

Rundtom i Europa vrider man hænder og fjerner juletræer, marcipangrise, juledekorationer, flæskesteg, julemænd, krybbespil, engle og kors for ikke at "såre muslimernes følelser". Men vi får ikke deres respekt af den grund: snarere tværtimod. Vi tager os bare ud som nervøse skvat uden rygrad.

Masser af danskere går i kirke til jul, selv om de hverken beder fadervor eller er så optimistiske, at de tror på et liv efter døden. Ikke desto mindre er de kristne. Og julen binder os danskere sammen. Den minder os om, at de værdier, som vi er nogenlunde enige om at dele, og den frihed og tryghed, som vi trods alt har opnået, vores gode og vores dårlige samvittighed - det kan altsammen føres tilbage til den form for kristendom, som Danmark er funderet på.

Og intetsteds kommer det smukkere til udtryk i den kristne jul med dens julegudstjeneste.

Lad mig derfor sende en opfordring til alle forældre med børn i folkeskolen: Hold øje med, om skoleledere og præster ryster på hånden i misforstået tolerance rundt omkring i Danmark, når vore højtider skal fejres. Giv dem et opmuntrende ord, så de holder fast i vores danske, kristne traditioner; til dem hører også en julegudstjeneste.

En kristen julehilsen fra Djævleøen. Vi skal ikke ændre vaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce