En kamp og en livsstil


En kamp og en livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DEMOKRATI: Netop i disse år er det livsnødvendigt at vort demokrati er en fasttømret enhed, der ufortrødent lever op til de principper, der blev nedskrevet og udgjorde den første grundlov i 1849.

Demokratiet er ingen selvfølgelighed. Det er en kamp og en livsstil for frie mennesker. Derfor er det vigtigt, at det kan fungere så lydefrit som muligt.

Ved juletid opførte Kristendemokraterne og deres formand, Bodil Kornbek, et mediestunt, hvorved tanken om demokratiets holdbarhed og fortsatte eksistens blev synliggjort.

Den lille sekteriske gruppe, der blander religion og politik sammen til en gang klæg grød, er ikke befordrende for folkestyret.

Det tidligere Kristeligt Folkeparti, der i sin tid kom i Folketinget på grund af modstand mod fri abort, endte med at markedsføre tesen om det nødvendige i at indføre hundeskat foruden en forvirring omkring vort medlemskab af EU, hvor nogle var for, andre imod.

Hvis vort demokrati skal fungere, og Folketinget skal kunne vedtage love og forordninger, er det nødvendigt at hæve spærregrænsen fra de sølle to procent til i hvert fald fire eller helst fem procent. Folkestyret kan ikke være tjent med at små klangløse og politisk labile kræfter får indflydelse på lovborgen. Det er direkte samfundsnedbrydende.

Bodil Kornbeks stunt gik ud på, at efter næste folketingsvalg, hvor hun håbede hendes lille skare skulle komme ind, ville være at blive tungen på vægtskålen og dermed kunne bestemme, hvem der skulle have magten. Enten Helle Thorning-Schmidt eller den radikale Marianne Jelved. Anders Fogh Rasmussen er i hendes optik meldt ude.

Magten i Danmark skal ikke være afhængig af sekteriske smågrupper, der ingen selvstændig politik har, og som ikke har klangbund i befolkningen. I dagens Danmark er der kun to muligheder, liberalisme/konservatisme versus socialisme.

Hvis Danmark skal bestå som en fri nation, er kun det første måden derpå. Og ikke fødselshjælpere for socialismen qua smågrupper uden mål og med.

En kamp og en livsstil

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce