En glædelig situation

Ingeborg Moritz Hansen

En glædelig situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lag-midler

Tirsdag i denne uge var der i Fyens Stiftstidende under Nordfyn en omtale af, hvorledes LAG-midler er med til at en lokal chokoladefabrikant kan få sit ønske opfyldt om en større pakkeafdeling. En rigtig glædelig situation, som både gavner ejeren, lokalområdet og erhvervslivet - og ikke mindst alle, som kan nyde chokoladen.

Og det med LAG-midler er virkelig positivt og kan i høj grad være med til at fremme mulighederne og udvikling i landdistrikterne.

Måske har alle endnu ikke kendskab nok til mulighederne?

Landdistriktprogrammet er finansieret af EU og den danske stat og skal give befolkningen bedre muligheder for at leve i og af landdistrikterne. I alt er afsat 6,2 mia. kr. til udvikling af landdistrikterne frem til 2013.

I landdistriktkommuner er der dannet LAG'er (Lokal Aktions Grupper/partnerskaber mellem den offentlige, den private og den frivillige sektor) som er foreningsdannelser, der har til opgave at støtte lokale initiativer og projekter med midlerne fra den danske stat og EU.

Jeg har den glæde at være Region Syddanmarks repræsentant i LAG Nyborg og LAG Kerteminde. Begge LAG'er har bestået i et år og netop afholdt den første ordinære generalforsamling.

Bestyrelsesarbejdet har i dette første år især omhandlet udarbejdelse af en udviklingsstrategi for lokalområdet. Herefter er der åbnet for støtte til projekter, der skaber nye arbejdspladser og forbedrer levevilkårene for lokalbefolkningen.

Ansøgningsfrist, ansøgningsskema og yderligere oplysninger er at finde på diverse hjemmesider.

Det bliver spændende at modtage projektansøgninger og følge idérigdom og udvikling i den enkelte kommune - og dejligt at kunne uddele midler til igangsættere.

En glædelig situation

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce