En del af totalforsvaret

Henning Sander Andersen

En del af totalforsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HJEMMEVÆRNET: Når man oplevede Enhedslistens formand i tv i forbindelse med den "sammenklippede" film om Jægerkorpsets fanger i Afghanistan for fem år siden og ikke mindst Andreas Lund Andersens udfald mod Hjemmeværnet og militæret i Stiftstidende, må de da være en blanding af gamle kommunister og De Radikale.

Forståeligt, at Andreas Lund Andersen er bitter over, man åbenbart har skåret i noget af Beredskabskorpset, men hvis han virkeligt mener det, han siger, har han "sovet i timen".

HJV er stadigt en bevæbnet del af totalforsvaret, men selv om vi får våbenuddannelse, koncentrerer man sig mere om ting, der kan være til nytte for samfundet i dagligdagen og i katastrofesituationer, så vi ikke i Danmark kommer ud for noget, som den totale mangel på assistance i det sydlige USA, man oplevede efter Katarinaorkanen.

Det er efterhånden gået op for befolkningen, at man ofte har brug for et større antal borgere, som kan assistere med trafikregulering, bevogtning, eftersøgninger etc., og her kan HJV stille med rigtigt mange folk med meget kort varsel. 1600 var med til bevogtning i Seest, 600 hjalp politiet, da en stor del af Nordsjælland blev afspærret under præsident Bush's besøg. Endvidere assisterede 800 kammerater Levnedsmiddelstyrelsen med opsættelse af advarsels skilte og indsamling af døde fugle under fugleinfluenzaepidemien. Havde man ikke haft HJV, hvem skulle så have løst disse opgaver?

Ligeledes må det ikke glemmes, hvad Marinehjemmeværnet gør for samfundet. Når man på tv hører, at Søværnskommandoen har sendt et fartøj ud i forbindelse med eftersøgning af bortkomne lystfiskere mm., er det i langt de fleste tilfælde Marinehjemmeværnet, som har fartøjsbesætninger på kald hele tiden.

Ingen af os håber, der nogen sinde i alvor bliver brug for våben, men skulle det utænkelige ske, er forberedelse og planlægning en nødvendighed - bl.a. så diverse politikere ikke bagefter får chancen for at beklage sig over, at deres politiske modstandere ikke havde sørget for det i tide.

En del af totalforsvaret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce