En dårlig skolegang


En dårlig skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

lærermangel: Det er meget vigtigt at få undersøgt til bunds, hvad der holder de unge tilbage. Den manglende tilgang til læreruddannelsen betyder dårlig skolegang for vore børn, som vil blive undervist i alt for store klasser.

Ideelt ville det være med bare 12 elever i klassen i de første par år, hvor man skal lære at læse og skrive sit eget sprog.

En ung mand begrundede, hvorfor, han ikke kunne tænke sig at blive lærer, således:

"Jeg vil ikke bruge mit liv på at undervise uopdragne møgunger, slås med deres forældre og være ansvarlig for, at de har lært alt for lidt".

Der er sket en ændring i forholdet lærere - forældre. Man kom til forældremøder, men lod i øvrigt læreren om undervisningen. Opdragelsen tog man sig af som forældre.

Fra skolens side ønskede man nærmere kontakt mellem skole og hjem - og det fik man.

Alle børn skal skam være gymnasieegnede og da ikke bare gode håndværkere. Opfører de sig ikke godt, er det naturligvis lærerens skyld.

Lærertallet gik ned, og klasserne er blevet for store. Der er ikke tid til at støtte de svage og give de stærke ekstra opgaver - først og fremmest skal der skaffes ro, for de dygtige og de svage keder sig, så de vil sørge for underholdningen. Børn sendes i stort tal til psykolog.

I langt de fleste tilfælde kunne læreren klare problemerne bedst, som den, der kender eleven godt og ved, hvad der er galt. Men hvor godt kender læreren den ene blandt de mange?

Det hele bider sig selv i halen. For få lærere giver for store klasser. For store klasser giver uro og dårlig undervisningsmulighed. Uro og dårlig undervisningsmulighed giver for få lærere. For få lærere giver for store klasser...

Men hvis du er ung og endnu ikke har bestemt dig og mener, du er god til at give viden videre, har et godt humør og forståelse for problemer, så kan du nå det endnu.

Som lærer kan du få meget igen: En spændende dagligdag med gode resultater. Seminarierne venter dig med åbne arme - og det gør hele den danske befolkning.

En dårlig skolegang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce