En appel til den sunde fornuft


En appel til den sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ISRAEL/PALÆSTINA: Det er heldigvis sjældent, man læser så enøjet indlæg i avisen som Bent Hansens 20/7.

Han kalder det en appel til Israel og USA, men der er sandelig mere grund til at sende en appel til Arafat - det er nemlig ham og ikke Sharon, der er palæstinensernes værste fjende. De sidste dages begivenheder viser det: Efter årtiers korruption, nepotisme og brutal undertrykkelse af sine egne er manden nu omsider udstillet i al sin uduelighed som politisk leder, og hans egne kræver, at han afgiver sin magt og nøjes med at være kransekagefigur.

Den såkaldte mur er ganske rigtig hæslig af flere grunde - men hæsligere er den terror, som muren forsøger at dæmme op for. Sammen med andre "hæslige" modforholdsregler er det en kendsgerning, at intifadaen er blevet kraftigt neddæmpet. I Gilboa-regionen registreredes årligt cirka 600 terrortilfælde - de er nu reduceret til nul. Det gør ikke blot livet lettere for jøderne, men i høj grad også for palæstinenserne.

Lad mig blot nævne byen Jenin. Mere end 25 selvmordsaktioner kom alene fra denne by. Muren har standset denne blodigetrafik, så israelske patruljer ikke mere er nødvendige i byen, hvis dag- og natteliv nærmer sig det normale. Eller som direktøren for byens handelskammer Ziad Mifleh udtalte: "Der er positive tegn på, at forretningslivet igen tænker på kapital og investering." Det er ikke fattigdommen, der avler terrorisme, men omvendt. Økonomien liver op dér, hvor volden ophører, og baner vej for arbejde for tusindvis af palæstinensere, både i og uden for Israel.

Men gid muren kunne være undgået. Den har sandt nok frataget palæstinensere dyrebar landbrugsjord, som Israel dog ikke har konfiskeret, men betalt erstatning for. Lykkeligst vil det dog være, om muren helt kunne fjernes, fordi der ikke mere findes terror, og at Israels udslettelse blev taget af dagsordenen, det vil sige PLO's charter. Det er endnu ikke sket trods gentagne løfter herom.

Folkekirkens Nødhjælp er i sin demokratiske ret til at kritisereden jødiske statved at rejse den symbolske mur i Roskilde, men vi, Israels venner, benytter os af samme ret til at gøre opmærksom på, hvorfor kontante sikkerhedsforanstaltninger er nødvendige i et lille land, som i 56 år har stået med ryggen mod muren i kampen for overlevelse, og som internationalt oplever en antisemitisme, der er den værste siden 2. Verdenskrig.

En appel til den sunde fornuft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce