EU i arbejdstøjet


EU i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FORFATNINGSTRAKTAT: Fyens Stiftstidende interesserer sig 17. maj for, om EU er ved at gå i stå op til de mange afstemninger om Forfatningstraktaten, som flere lande nu skal til, bl.a. i Frankrig, Holland og Danmark.

Samarbejdet er selvfølgelig ikke gået i stå på grund af Forfatningstraktaten. EU's ministerråd mødes hyppigt, og vi ministre har hver især politiske spørgsmål på dagsordenen.

Fra dansk side har vi bl.a. foreslået at fordoble forskningsbevillingerne i EU. Det bliver også støttet af Kommissionen, som jo er dem, der fremlægger EU's budgetforslag. Den idé bliver en af den kommende tids meget vigtige spørgsmål.

Når vi foreslår styrket forskning i EU, er det jo ikke af hensyn til forskerne. Vi ved faktisk, at en stor del af væksten i det sidste kvarte århundrede er kommet som følge af forskning og innovation samt ny it-teknologi. Derfor satser vi på forskning og innovation, så vi kan virkeliggøre visionen om, at Danmark og EU fortsat skal være et af de rigeste områder i verden.

Idéen er, at vi skal investere langt flere penge i at få forskernes gode idéer forvandlet til produkter og serviceydelser. Med et højt vidensindhold kan man også få mere for varen. Og det giver nye arbejdspladser.

Vi skal særligt sikre, at de små- og mellemstore virksomheder kommer med på vognen. Fælles i EU er jo, at vi har mange af den type virksomheder, og dem skal vi give de bedste muligheder for at få ny viden, som kan bruges. Og vi skal sikre at flere får mod på selv at gå i gang.

Vi har fra dansk side desuden i et par år talt for, at der bliver oprettet et europæisk forskningsråd, som kan støtte opbygningen af forskningscentre i verdensklasse. Det støtter Kommissionen nu også.

EU er også politik i dagligdagen. Og dermed er det beslutninger, der, på både kort og langt sigt, påvirker alle danskeres dagligdag. EU har hidtil været i stand til at løse en række af de opgaver, som landene hver for sig ikke kunne løse nær så godt, som vi kan i fællesskab.

Men EU har det problem, at de nuværende regler trænger til et serviceeftersyn, fordi vi nu er 25 medlemslande, der står over for den voldsomt stigende konkurrence, der følger af globaliseringen.

EU i arbejdstøjet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce