EU-forslag skudt ned. Medlemmer stiller op for Danmark, ikke Europa


EU-forslag skudt ned. Medlemmer stiller op for Danmark, ikke Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Christel Schaldemose, medlem af Europa-Parlamentet, Socialdemokratiet
Billede
Debat. 

Replik: Den 1. marts skrev Pernille Weiss her i avisen, at hun siger nej tak til transnationale lister. En ide, der har været oppe at vende i EU-institutionerne, men en ide der også allerede er skudt ned igen.

Jeg kan glæde Pernille Weiss med, at et stort flertal af de folkevalgte i Europa-Parlamentet allerede 7/2 stemte ideen ned, og den 28/2 sagde også stats- og regeringslederne fra over for de transnationale lister.

Europa-Parlamentet ligner på mange måder Folketinget. Her er der mulighed for at komme med alle de ideer, man har. Også de ideer der ikke har gang på jord. Og det havde de transnationale lister heldigvis langt fra.

For de transnationale lister var fra starten en dårlig ide. Så langt er jeg enig med Pernille Weiss. Meningen var, at vi i stedet for at sætte ét kryds skulle sætte to. Det ene på en dansk kandidat, som vi kender det. Det andet på en politiker, der ville have hele Europa som sin valgkreds. Man skulle med andre ord kunne stemme på politikere, der ikke nødvendigvis nogensinde har sat sine ben i Danmark.

En håbløs ide, der ikke bare ville gøre EU mere bøvlet at forstå for den almene dansker. Det ville også være et middel til at inddele os politikere til A- og B-medlemmer i Europa-Parlamentet. A-holdet bestående af de medlemmer, der ville være valgt af hele Europa, og derfor har større legitimitet. Og B-holdet bestående af os medlemmer, der er valgt i de enkelte lande.

Det er vigtigt at Europa-Parlamentets vælges i de enkelte lande. Og som Parlamentet fungerer i dag, er det tværnationale samarbejde allerede tænkt ind. For nok er vi valgt i Danmark, men i Parlamentet sidder vi i grupper efter politisk anskuelse og ikke efter land.

De transnationale lister havde opbakning fra nogen. Men på demokratisk vis har flertallet nedlagt ideen. Og heldigvis for det.

EU-forslag skudt ned. Medlemmer stiller op for Danmark, ikke Europa

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce