Dyster politiker-tavshed

Niels Kristian Knudsen (V) Middelfart - Kommunalvalg 2001

Dyster politiker-tavshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blandt en række imamer, bosat i Danmark, udløste mordet på den hollandske filminstruktør Theo van Gogh i november 2004 foruroligende reaktioner. Konfronteret med ugerningen fremsatte de pågældende imamer først nølende en kort beklagelse af selve mordet. Derefter fulgte omgående et "men" som indledning til en omfattende og engageret afstandtagen fra van Goghs film.

En så tvetydig attitude skaber uklarhed vedrørende imamernes reelle holdning til den rystende udåd.

Ved fredagsbønnen på Dortheavej i København, 18/2 i år tordnede imam Raed Hleihel mod pyntesyge kvinder i Danmark, og svor ved selveste, Allah, at hvis ikke deres pyntelyst, frisørbesøg og brug af sminke med mere ophørte, ville selve Det himmelske Paradis være lukket land for de stakkels kvinder.

I kølvandet på imamens optræden udtaler Naser Khader ifølge dagspressen bl.a.: "Denne prædiken er præget af sort middelalder, en kompromisløshed, en fjendtlighed over for demokratiet og fjendtlighed over for kønnenes ligestilling. Jeg vil bede Bertel Haarder undersøge, om der kan gøres noget i relation til imamens grundlag for at prædike i Danmark".

Men såvel Bertel Haarder som den nyudnævnte integrationsminister, Rikke Hvilshøj, vrider deres hænder og mener ikke rigtigt, at de kan foretage sig noget

Den canadiske idéhistoriker, tv-værtinde og muslim, Irshad Manji, har netop fået sin bog "Problemet med Islam" udgivet i Danmark. I den anledning udtaler hun i et interview bl.a.: "Jeg tænker ikke kun på terror. Men jeg tænker på passiviteten og på fornægtelsen af problemerne, som er anderledes vidt udbredt i den muslimske verden.

Vestlige intellektuelle holder sig tilbage fra at kritisere islam af frygt for at blive kaldt racister, men i virkeligheden svigter de derved muslimerne".

Hvis ikke der i Europa finder en selvbesindelse sted, frygter Irshad Manji, at vor verdensdel på længere sigt omdannes til et kalifat.

Der er en overraskende overensstemmelse mellem den betænkelighed for ikke at sige frygt, som Irshad Manji her giver udtryk for, og de tanker, som Helle Merete Brix, Torben Hansen og Lars Hedegaard lader komme til orde i deres bog "I krigens Hus. De skriver bl.a., at de frygtelige terrorgrupper egentlig ikke er hovedproblemet. Det er derimod "islams utopiske og totalitære budskab om en altomfattende orden, der regulerer såvel kollektivet som enkeltindividerne, og som foreløbig ikke viser tegn på at have opgivet sit guddommeligt sanktionerede monopol på sandheden".

De danske politikere, der bærer hovedansvaret for de seneste 30 års flygtninge- og indvandrerpolitik, opretholder i forhold til ovenstående en dyster tavshed tilsyneladende upåvirkede af problemernes vækst.

Niels Kristian Knudsen, Finlandsvej 17, Middelfart.

Dyster politiker-tavshed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce