Drengen fra Korup


Drengen fra Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SØNDAGEN er jo velegnet til fordybelse og eftertænksomhed - og mon de ikke skulle bruge dagen til netop eftertænksomhed derude i Korup, hvor en på mange måder menneskeligt tragisk sag er ved at udvikle sig til en måske uløselig knude. Hvis ikke nogen besinder sig.

Overvåget af den samlede danske verdenspresse bliver 4.b på Korup Skole - minus én - undervist omkring et spisebord i et privathjem, fordi forældrene ikke tør lade deres børn give møde i klassen af frygt for denne ene - en angiveligt voldelig og urolig elev. Tja. Ulovligt er det jo ikke - at indrette skolestue i privaten. Der er undervisningspligt i dette land, men ikke skolepligt. Men på langt sigt går den selvfølgelig ikke.

DET ER ikke nemt at gøre sig til dommer i denne sag - men fra sidelinjen ser det ud til, at der er gjort fejl på begge sider. Derfor må de to parter - skolen og forældrene - også sætte sig sammen for at rette disse fejl, og det er ikke hensigtsmæssigt, når skolelederen forsøger at påvirke forældrene enkeltvis ved at indbyde dem til separate samtaler. Det kan, som en af forældrene sagde i avisen forleden, kun opfattes som et forsøg på at splitte gruppen.

Ligeledes har skolelederen - hvad han har erkendt - begået en fejl ved ikke at holde forældrene bedre underrettet om, hvad der egentlig foregik: Der er en periode på et par måneder, hvor der er et slip i vores information, og i den periode dannede forældrene sig et helt andet billede af situationen, end vi oplever, sagde han i fredags.

JA, ANDERLEDES kan det vel dårligt være. Uden information fra skolen må forældrene jo hente den fra andre og mere fantasifulde kilder - børnene - og ved at undlade at informere og inddrage hjemmene har skolelederen så at sige selv bedt om balladen.

Til gengæld vil vi tro, at skolelederen har ret, når han siger, at da sagen spidsede til, havde forældrene reelt besluttet sig for at håndtere den, som de gjorde.

FOR ET godt trick går som regel to gange - så hvorfor ikke gentage succesen fra Paarup? Her lykkedes det for et lille års tid siden en gruppe forældre at få fjernet den selvsamme dreng fra Paarup Skole. Og da det således blev bevist, at det hverken er skoleledelser eller skolebestyrelser, som bestemmer, lå sagen på den flade hånd for forældrene fra Korup - der tilmed nedsatte både en arbejdsgruppe og en pressegruppe for at nå deres mål.

MEN LET er sagen ikke. Og forældrenes udspil, som de lancerede i avisen i går, om at flytte drengen til en af skolens andre 4. klasser, er jo blot at eksportere problemet uden at løse det. I princippet samme fejl, som da drengen blev flyttet fra Paarup til Korup. Der venter nogle svære forhandlinger på inspektørens kontor - men det er med at få gang i dem hurtigst muligt.

Drengen fra Korup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce