Døm selv


Døm selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I en stort opsat forsideartikel i Fyens Stiftstidende pinsedag udpeges HCA 2005 Fonden som den store forskningsdræber. Fonden skulle pga. af sine økonomiske problemer have beskåret en interational litteraturkonference på SDU, som docent Johan de Mylius er arrangør af.

Hvis man læser artiklen meget opmærksomt, kan man godt se, at der er tale om en sandhed med modifikationer, hvilket dog ikke afholder avisen fra at give den hele armen i overskrift og rubrik. Her lades enhver tvivl ude: Endnu en bommert fra HCA 2005!

Sagen er en helt anden: På et møde i januar 2004 bevilgede Fonden 350.000 kr. til publicering af konferencens såkaldte "papers", samt til rejseudgifter til udenlandske forskere fra især Østeuropa og Fjernøsten, hvorefter man må formode, at arrangørerne gik i gang med forberedelserne.

4. marts i år modtager adm. chef i Fonden Mette Sigaard så et brev fra Johan de Mylius, hvor han meddeler, at der ikke har meldt sig mere end 67 deltagere i forhold til det anslåede antal på 200 fra tidspunktet for ansøgningen. Derfor spørger de Mylius, om Fonden stadig er indstillet på at finansiere konferencen.

9. marts svarer Mette Sigaard, at "et mindre antal deltagere end forventet ændrer ikke ved, at vi fortsat er indstillet på at støtte jeres initiativ, om end det nødvendigvis må blive i en mindre størrelsesorden".

I sit brev har de Mylius foreslået, at han vender tilbage efter 1. maj for en endelig aftale. Det gør han 4. maj, hvor han selv kæder de mulige forringede udsigter til finansiering sammen med Fondens aktuelle problemer. Han uddyber dette i en mail af 9. maj, hvor han igen uopfordret kæder en finansiering sammen med Fondens spareplaner, samtidig med at han bedyrer, at hvis man ikke vil kunne opretholde bevillingen, "vil det naturligvis i og for sig være beklageligt, men fagligt set nok ikke nogen katastrofe alligevel, idet der, som I også ved, netop i år afvikles en række faglige HCA-seminarer (med eller uden støtte fra jer) både herhjemme og ude i verden". Han tilføjer: "denne helt uvante stime af faglige HCA-arrangementer har i forvejen været med til at mindske behovet for en konference yderligere her".

Adm. chef Mette Sigaard kvitterer 10. maj for de Mylius' henvendelse og understreger, at "det er afgørende vigtigt, at du er tilfreds med den løsning, vi kan finde frem til". Hun når dagen efter at give et tilsagn om 150.000 kr. inden et møde i styregruppen for konferensen, hvortil Johan de Mylius meddeler, at der nu "under alle omstændigheder vil blive et seminar".

Det er næppe nogen hemmelighed for den læser, der har fulgt debatterne om HCA 2005 Fonden, at docent Johan de Mylius helt fra starten af har været rygende uenig med den strategi- og handlingsplan, som Fonden har anlagt.

Jeg tror, at læseren af dette sagsforløb må medgive, at vi har overladt det til ham selv at vurdere, om han ville gennemføre sin konference.

Lars Seeberg er generalsekretær for HCA 2005 Fonden.

Døm selv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce