Dobbelt udtørring


Dobbelt udtørring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STREJKE: Om det er landmændenes marker eller det offentlige sundhedsvæsen, der udtørrer, er lige skidt for Danmark.

Sundhedskartellets strejke bliver af mange udelukkende opfattet som en lønkamp. Bag denne kamp ligger en langt alvorligere sag. Nemlig det vigtige i, at det danske offentlige sundhedsvæsen skal kunne klare sig på samme gode måde, som vi har været vidne til i mange år. Hvad vand gør for landmændenes marker, gør rekruttering af personale for det offentlige sygehusvæsen.

Politikerne kan ikke få indflydelse på vejret, derimod kan de, hvis de vil, få indflydelse på rekrutteringen i det offentlige sygehusvæsen.

Arbejdsløsheden blandt sygeplejersker er på 0,09 procent, og tilgangen til uddannelsen falder. De fleste af de fungerende sygeplejersker er af ældre dato som os. Her kommer lønnen ind. En bedre løn ville kunne give mulighed for øget rekruttering blandt de unge og større fastholdelse af os gamle.

Nogle vil sige: Vi har jo det private sygehusvæsen, private plejehjem og sundhedsordningerne.

Så spørger vi: Er det for alle? Har alle råd til det? Er det for den kronisk syge, den akutte syge, den ældre borger med naturlige alderdomsslid? Vores ønske er, at politikerne forstår alvoren i vores kamp, og vi håber på regn til landets landmænd.

Inger Schmidt og Susanne Vincentz, sygeplejersker, henholdsvis Kløvervej 15, Vejle, og Brædstrupvej 57, Åle, Tørring

Dobbelt udtørring

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce