Direktiv må ændres

Jan Køpke Christensen

Direktiv må ændres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

eu

Det er uheldigt, hvis Folketinget og regeringen i flere omgange har godkendt at styrke EF-domstolen gennem et EU-direktiv. Derfor må det famøse direktiv, som EF-Domstolen har fortolket til ugunst for vores udlængepolitik - der godt nok kan opfattes stram - som er fair og med et menneskeligt ansigt, ændres, således at den danske udlændingelovgivning kan fortsætte.

Flere eksperter har efter angreb på EF-domstolen påpeget, at regeringen ligger, som den har redt.

Hvis det viser sig at være korrekt, så er det brandærgerligt, at Folketingets Europaudvalg ikke tidligere gennemskuede direktivets konsekvenser. Et direktiv der var på dagsordenen i 2004, og som først nu råbes op om.

En ændring af EU-direktivet er nok den eneste vej, som ikke ender blindt, når vi skal genvinde magten over vores egen udlændingepolitik.

Håndværksrådets EU-ekspert, Peter Vesterdorf, mener realistisk set, at forslag, som et nyt EU-forbehold, en protokol, eller generelle idéer om at svække EF-Domstolen, må anses for at være fuldstændig utopisk.

Danmark er tilsyneladende ikke det eneste land, der kritiserer afgørelser fra EF-Domstolen. 10 EU-lande ud over Danmark har nu tilkendegivet deres modstand mod afgørelsen, der slår fast, at det enkelte EU-land ikke kan have sine egne regler på familiesammenføringsområdet.

Hvis det er tilfældet, kan vejen være banet for at finde en løsning ved at ændre direktivet, så Danmark fortsat kan opretholde en fast og fair udlændingepolitik, vi alle kan være tjent med.

Direktiv må ændres

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce