Det store spørsgmål lige nu. Hvilket Danmark vil vi have?


Det store spørsgmål lige nu. Hvilket Danmark vil vi have?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Tine Busk, Folketingskandidat for Alternativet
Billede
Debat. 

Samfund:

Lørdag den 3. februar kl. 12 stillede jeg ind på 24 timers fortællinger fra reformramte danskere. Der var nogle barske og tankevækkende historier, der var vigtige refleksioner og eftertanker blandt deltagerne og det blev stjerneklart, at vi har skabt et arbejdsmarkedssystem, som vi ikke kan være bekendt.

Det døgn og de reformramte, havde svært ved at ramme medierne, men det gik på det nærmeste viralt på Facebook i stedet for. Det fik dog ikke specielt mange politikere til, at reflektere over det vi udsætter de reformramte for.

Søndag aften bekendtgjorde Socialdemokratiet, at de ville lancere et retfærdigt og realistisk asyl og integrationsudspil. Tak skal du have, hvor det fik omtale, både i de landsdækkende medier og fra politikerne. Og det endda på et tidspunkt, hvor integrationsministeren stolt fortæller om, hvor få asylansøgere Danmark har.

På mig var det helt surrealistisk at opleve.

Et helt døgn havde vi hørt beretninger fra det helt nære og virkelige danske samfund. Beretninger, hvor eksempelvis en arbejdsulykke, en nedslidning eller et trafikuheld havde udløst sygefravær, tab af ens arbejde, tab af muligheder og mange års oplevelser i beskæftigelseshjulet. Det blev tydeligt, at vi her har lavet lovgivning, som presser mennesker helt ud over kanten af hvad der er humant. Nogle vil mene, at vi gør det for at ingen kan snyde. Men helt ærligt, hvordan kan vi tillade os, at lave lovgivning baseret på at få snyder og dermed ramme så mange mennesker. Vi rammer ikke kun dem, vi rammer også deres børn, deres familier.

Det retfærdige og realistiske udspil fra socialdemokraterne er der rigtig meget at sige om, rigtig meget at mene om. Det kommer på et tidspunkt, hvor vores beskæftigelsespolitik virkelig har brug for opmærksomhed, det er rigtig dårlig timing. Det glemmer at forholde sig til, hvordan vi løser den udfordring, at omkring halvdelen flygter på grund af den klimakrise, som Danmark, Europa og resten af verden ikke får løst hurtigt nok. Den del af ansvaret adresseres slet ikke i det udspil.

Hvilket Danmark vil vi have? Det er virkelig det helt store spørgsmål lige nu.

For mig er et Danmark som gør op med sine reformer på beskæftigelsesområdet og et Danmark som tager klimaudfordringen alvorligt, samtidig et Danmark der ønsker at sende et signal om, at mennesker betyder noget. Et signal om at menneskers liv er vigtige, uanset om de leves i Danmark eller et sted, som klimakatastrofe har gjort ubeboeligt.

Det store spørsgmål lige nu. Hvilket Danmark vil vi have?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce