Det skal være sværere at være våbensmugler

Karin Riis-Jørgensen

Det skal være sværere at være våbensmugler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ifølge oplysninger fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) er vold mellem mennesker den tredje hyppigste dødsårsag blandt personer mellem 15 og 44 år. En stor del af denne vold forårsages af skydevåben.

Blandt de faktorer, der påvirker brugen af håndvåben, er tilgængeligheden af disse våben. Med et revideret våbenlov fra EU, der er godkendt af Europa-Parlamentet og står til at blive endelig vedtaget i 2008, foreslås et mærkningssystem og en registrering af skydevåben, som vil gøre det lettere at spore stjålne og illegale skydevåben rundt om i Europa.

Det skal ligeledes være nemmere at udveksle oplysningerne mellem medlemslandene i EU i forhold til at spore våben. Den eneste måde, man skal kunne komme over grænser med våben, er med det såkaldte våbenpas.

Sammen med registrering og sporing skal det forhindre, at illegale våben passerer grænserne i EU og dermed gøre tilgængeligheden af våben mindre. Det kan gøre det sværere for bander og andre kriminelle at få fat i våben.

Danmark er dog ikke det land i Europa, der er hårdest ramt af våbensmugling. Mange af de våben, der florerer illegalt i Danmark, stammer fra indbrud hos militæret, våbenbutikker eller skydebaner i Danmark. Med et våbenpas vil det stadig være muligt for jægere og andre med våbentilladelse at rejse med deres våben i det omfang, det er nødvendigt.

Jeg mener, det er glædeligt, at der med loven bliver reguleret, så det bliver lettere at kontrollere våbenbesiddelse og handel med våben, men at det sker på en måde, så det ikke går ud over de mennesker, der bruger våben legalt i forbindelse med jagt og andre hobbyer.

I Danmark har man altid skulle registreres hos politiet for at få tilladelse til at købe et våben. Det bliver der ikke lavet om på. Men forhåbentlig vil våbenloven være med til at gøre gaderne i Danmark og resten af Europa sikrere, så vi måske om få år kan komme af med den kedelige statistik om antallet af dræbte med skydevåben.

Det skal være sværere at være våbensmugler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce