Det nære sundhedsvæsen under pres. Vi gambler med fremtidens velfærd


Det nære sundhedsvæsen under pres. Vi gambler med fremtidens velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Karen Stæhr, sektorformand, social og sundhed, FOA
Jørgen True/Studie-E
Debat. 

Pleje: Hvis vi ikke snart gør noget effektivt for at tiltrække nyt social- og sundhedspersonale til kommunerne, går det ud over ældreplejen og det nære sundhedsvæsen.

Der er efterhånden ikke det, danske politikere ikke vil gøre for at hjælpe ældre og plejetrængende medborgere. I hvert fald hvis de skal sige det selv.

I en kandidattest lavet under sidste års kommunalvalgkamp erklærede to ud af tre kandidater, at de gik ind for flere ressourcer til ældreområdet. Og danskerne bakkede dem op, ifølge en meningsmåling mente halvdelen af danskerne, at ældreplejen burde være valgets tema nummer et.

Alligevel er det som situationens alvor ikke rigtig er gået op for de damer og herrer politikere. Det er ikke nok at sige eller ville det rigtige. Det er på høje tid også at gøre noget, hvis vi skal kunne fastholde og udvikle niveauet i ældreplejen og resten af velfærdsområdet.

Problemet er, at der uddannes for få til at sikre den velfærd, som ældre og plejetrængende borgere fortjener. Ifølge FOA's fremskrivninger vil der i 2026 mangle op mod 40.000 social- og sundhedsansatte, hvis udviklingen fortsætter, uden at der gribes ind. Halvdelen skyldes de mange, der i de mellemliggende år går på pension. Den anden halvdel, at der kommer langt flere ældre. Situationen er allerede akut, 73 procent af kommunerne mangler arbejdskraft inden for ældreområdet.

De tal skal ses i lyset af, at social- og sundhedspersonalet opgjort i fuldtidsstillinger udgør godt 65.000 ansatte i kommunerne og dermed spiller en helt afgørende rolle i ældreplejen og det nære sundhedsvæsen.

Derfor skal der også en særlig indsats til nu for at gøre faget attraktivt og vende udviklingen. Vi skal se på lønniveauet, som er alt for lavt i forhold til arbejdsindsats og ansvar, men vi skal også gå i gang med at afskaffe detailstyring og unødvendig dokumentation, og erstatte det med tillid til medarbejderne, så arbejdet bliver mere attraktivt.

Det er også vigtigt at fremhæve, at social- og sundhedspersonalet ikke alene arbejder på ældreområdet. Der er mange muligheder indenfor faget. Social- og sundhedsassistenter arbejder for eksempel også på hospitaler, de arbejder indenfor behandlings- og socialpsykiatrien, i kommunerne på plejecentre, i borgerens eget hjem og hos praktiserende læger og speciallæger og mange på mange andre områder. Så social- og sundhedsuddannelserne giver adgang giver adgang til en bred vifte af spændende jobmuligheder og faglig udvikling.

Det er også nødvendigt at kigge på timetallet for de allerede ansatte. Hvis flere kan blive ansat i fuldtidsstillinger, vil det både gøre faget mere attraktivt og løse en del af rekrutteringsproblemet. På grund af krisen og de evige grønthøster-nedskæringer, som kommunerne er blevet udsat for, er mange SOSU-ansatte blevet tvunget ned i tid. Hvis de tilbydes at få de mistede timer igen og andre på ufrivillig deltid får mulighed for fuldtid er vi et stykke af vejen.

Der er nemlig løsninger på den truende manglen på SOSU-ansatte i kommunerne. Det kræver bare, at politikerne, både lokalt og i folketinget, ikke lader det bliver ved de pæne hensigter, men begynder at sætte handling bag ordene.

Det nære sundhedsvæsen under pres. Vi gambler med fremtidens velfærd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce