Det koster for meget at tage et deltidsjob


Det koster for meget at tage et deltidsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MODREGNING

Som sociallovgivningen har fungeret de sidste 20 år, har indviklede regler gjort, at folk er blevet fastholdt på kontanthjælp eller overførselindkomst af anden art.

Et voksent menneske med forsørgerforpligtigelse, som er på overførselsindkomst, står faktisk i den situation, at selv om vedkommende er fysisk i stand til at passe et deltidsarbejde, ville dette betyde en reduktion af husstandens indtægt, da det koster penge at have et arbejde.

Dels er der transportudgifter frem og tilbage til arbejdspladsen, dels er der udgifter forbundet med arbejdsbeklædning, eventuelt udgifter til børnepasning ved skæve arbejdstider med mere.

Har man ikke råd til, at ens børn deltager i fritidsaktiviteter i forvejen, hvis der ikke er penge til ferier eller fødselsdagsfester, så er motivationen meget ringe for at sætte forsørgelsesgrundlaget yderligere ned ved at tage et deltidsarbejde, hvor indtægten bliver modregnet i overførselsindkomsten.

Så længe samfundet har høj arbejdsløshed, betyder det mindre at holde en del af arbejdsstyrken væk fra arbejdsmarkedet. Men i det øjeblik, da samfundets vækst afhænger af mangel på arbejdskraft, ville det være formålstjenligt at humanisere reglerne gældende for det såkaldte b-hold i Danmark.

Et eksempel på modregning er, at min datter, der er 15 år og har en årsindkomst på over 18.000 kr., får lagt sin indtægt oven i sin mors indtægt, således at vi får reduceret boligydelse.

Hun er 15 år og bliver behandlet, som om hun har forsørgerpligt . Når vi i Danmark beskatter mindrebemidlede 15-årige på den måde, kan jeg godt forstå, at staten har råd til at overtage Roskilde Bank for 10 milliarder kroner. Så skulle der jo nok blive råd til at redde et par pantelånskarruseller.

Det koster for meget at tage et deltidsjob

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce