Det kan ikke lade sig gøre


Det kan ikke lade sig gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MISBRUG

af ARNE CHRISTENSEN

afd.formand for kristelig fagbevægelse i Odense, Dankvart Dreyers Vej 36, Odense M

Kristelig Fagbevægelse tager afstand fra beskyldninger om, at ledige på supplerende dagpenge skal mistænkes for at misbruge dagpengesystemet.

Når det fremstilles som om, at ledige kan indrette deres tilværelse efter at være på supplerende dagpenge, er det ikke sandt. Det kan ikke lade sig gøre. For ledige på supplerende dagpenge skal søge fuldtidsjob, og a-kasserne kontrollerer, at de gør det. 

Regeringen taler i sin nye jobplan om at ville halvere den tid, ledige kan få suppleret deres dagpenge. Jeg synes, at det er et meget voldsomt indgreb over for lønmodtagerne. Jeg kan forstå, at det kan være nødvendigt med omstillinger i en situation, hvor der mangler hænder på arbejdsmarkedet. Men planen får slagside, hvis ikke arbejdsgiverne bliver holdt op på deres del af ansvaret for at skabe reelle fuldtidsstillinger.

Dette gælder alle brancher, ikke mindst hele det offentlige område, der opretter en række deltidsstillinger i stedet for fuldtidsstillinger.

Der ville slet ikke være så mange på supplerende dagpenge, hvis ikke deltidsstillingerne var der. Tog arbejdsgiverne deres ansvar alvorligt og oprettede fuldtidsstillinger, ville personer i deltidsjob få bedre mulighed for at komme på fuldtid.

Det kan ikke lade sig gøre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce