Det går i den gale retning i EU


Det går i den gale retning i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Forslag: Den 23. januar er der rådsmøde i EU-regi. Det er her ministrene fra EU's medlemslande tager til Bruxelles for at træffe diverse beslutninger i Ministerrådet. Denne gang er en videreudvikling af den Økonomiske Monetære Union (ØMU'en) på dagsordenen.

Kommissionen har således fremlagt en række forslag til, hvordan EU kan styrke ØMU'en. Blandt de ildevarslende forslag finder vi indførelsen af en fælles finanspolitik for medlemslandene og udnævnelsen af en fælles finansminister.

I Dansk Folkeparti har vi hele tiden sagt, at forudsætningen for at få den fælleseuropæiske valuta til at fungere var, at man lavede en finanspolitisk overbygning. Det er præcis, det vi ser ske nu. En finanspolitisk overbygning, hvis konsekvens bliver, at medlemsstaterne nok engang må vinke farvel til mere national suverænitet.

Heldigvis, er vi ikke med i ØMU'ens tredje fase, men det er værd at bemærke, at en bred kreds af Folketingets partier fortsat ønsker dette. Får de magt, som de har agt, så vil det være en veritabel afskaffelse af vores suverænitet, der vil føre til, at vi reduceres til noget, der mest af alt minder om en region i Europa.

Må jeg også blot minde om, at Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, har italesat, at der på et tidspunkt bør stilles krav om, at EU's medlemsstater skal tilvælge euroen for fortsat at kunne være medlem af EU.

Hvor man skulle tro, at Brexit ville være en øjenåbner for et slankere EU, synes det modsatte at være tilfældet blandt jubeleuropæerne. For dem er nationalstaten et onde, som skal erstattes af et stadigt større og mere magtfuldt EU.

Det går med andre ord i den gale retning i EU.

Det går i den gale retning i EU

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce