Det fynske fyrtårn Turistmagnet


Det fynske fyrtårn Turistmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn/Danmark har i snart 65 år været uden en virkelig turistmagnet. Et så fladt land som Danmark er nærmest skabt til et unikt udsigtstårn, og det er indtil nu kun blevet til snak. Byg et nyt kæmpe udsigtstårn på det gamle øvelsesterræn på Højstrup.

Her er opskriften:

Byens to markante Boye’r skulle tage hinanden i hånden for en gang skyld og sammen med diverse fynske fonde m.fl. henvende sig til Danmarks største fond: A.P. Møllers og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene formål for at ansøge, om ikke dette seriøse og gavmilde fond vil være hovedsponsor til et nyt tårnprojekt, der sagtens kunne få navnet Mærsktårnet.

Mærskfonden har blandt andet givet hovedstaden Operahuset og Amaliehaven.

Mærsk (A.P. Møller) blev grundlagt på Fyn, og der er stadig relationer ikke mindst til Svendborg.

Tårnelementerne kunne bygges på eget værft (Lindø), der nu har sendt det sidste større skib på verdenshavene.

Lindøværftet har "værktøjet" og er klar til nye udfordringer her i en krisetid.

Nærliggende ville det være, at tårnelementerne blev sejlet ind til Odense Havn (transportbesparende) og omlæsset på "Vandkulturhusets Plads". Eksisterende bygninger skal alligevel nedrives.

Vejtransporten til Højstrup-området bliver herved kortest mulig.

Højstrup (byens højest beliggende område) er så stort og velegnet, at det nærmest er umuligt at finde et bedre sted - og lad det nu gå lidt kvikt, inden det bliver fredet.

Et kæmpetårn, cirka 200 meter højt, placeret mindre end én kilometer fra E20-motorvejen vil tiltrække ufattelig mange turister. Hvor mange steder ligger så store attraktioner så tæt ved en Europa-motorvej?

Mærsktårnets konstruktion må gerne få en syvstjernet grundflade og en syvstjernet udsigtsplatform i toppen med det blå flag øverst for at markere, at her på Fyn startede Danmarks største virksomhed.

Men det haster! 13. juli 2013 fylder den store skibsreder, hr. Mærsk Mc-Kinney Møller 100 år. Det kunne være unikt at fejre hr. Møller denne dag med indvidelse af hans "tårn" med "rettidig omhu".

Nu er Odense by ikke forvænnet med store tiltag og slet ikke hurtige beslutninger, så man kunne frygte det værste. Men vis nu lige, her i valgåret, at der kan handles og besluttes til gavn for Odense og Danmark.

Logistikken er klar. VVM-undersøgelser, beboerhøringer og høringsvar må kunne få en hurtig behandling i byens administrationsjungle.

Held og lykke med projektet!

Det fynske fyrtårn Turistmagnet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce