Det er vel ikke Nyrups skyld


Det er vel ikke Nyrups skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elna JohansenSinebjergvej 28, Bjerne,Faaborg

LIVSVILKÅR: I forbindelse med Folketingets åbningsdebat tillod Pia Kjærsgaard sig bl.a. at påstå, at Nyrup-regeringen har gjort "danskernes livsvilkår og livskvalitet dårligere, end de var, da den tiltrådte i 1993".

Hvad livskvalitet angår, er det jo en individuel størrelse, som er vanskelig at løse politisk. Men det er en vigtig politisk opgave at give så gode rammer for den enkelte borgers liv som muligt. Og de rammer er blevet langt bedre i Nyrups periode.

Da Nyrup tiltrådte, var der f.eks. en massiv mangel på børnepasningsmuligheder. Nu er der skabt over 200.000 flere af disse muligheder. Over 90 pct. af kommunerne yder nu pasningsgaranti.

Da Nyrup tiltrådte, var der 350.000 arbejdsløse. Nu er der 150.000. Arbejdsløsheden er den laveste siden 1974. Det er et socialt gode, som dårligt kan overvurderes.

"Regeringen overtog et nogenlunde rimeligt sygehusvæsen. I dag er det sygehusene, der er blevet syge", fastslog Pia K.

Jamen, hvad er det dog for noget vås? Såvel udgifterne til sygehusene som optaget af lægestuderende lå i den borgerlige Schlüter-regerings tid på mindre end det halve af det niveau, som Nyrup-regeringerne har bragt det op på. I dag behandles over to mio. patienter om året mod knap 1.8 mio. for kun fem år siden - altså over 200.000 flere. 3/4 kommer til med det samme mod kun 2/3 i den borgerlige regerings tid. Ventetiderne steg dengang - nu falder de.

Det meget alvorlige problem, at mange hjertepatienter døde, mens de stod på venteliste, er der gjort noget ved. Nu opereres der tre gange så mange hjertepatienter. Der har aldrig før været investeret så mange milliarder i hospitalerne som nu.

Pia K. vælger imidlertid - på linie med VK-partierne - at henvise til Verdenssundheds-organisationens (WHO's) undersøgelse, der skulle vise, at vort sygehusvæsen ligger på en 34. plads blandt alverdens nationer.

Men det, WHO-undersøgelsen i virkeligheden viser, er, at den danske sundhedstilstand befinder sig på denne ydmyge plads, fordi vi spiser og drikker for meget og motionerer for lidt. Og det er vel ikke Nyrups skyld?

Det er vel ikke Nyrups skyld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce