Det er kun spin-penge


Det er kun spin-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VELFÆRD: På Venstres sommergruppemøde lancerede Anders Fogh en servicereform, der skal højne kvaliteten på blandt andet de danske sygehuse og i hjemmeplejen.

Kvalitet koster. Måske derfor havde forfatteren til bogen "Minimalstaten" også pakket sin nyopfundne servicereform ind i velfærdsløfter om 900 mio. kr. mere til sygehusene og 800 mio. kr. mere til de ældre.

Men problemet er blot, at de 1,7 mio. ekstra velfærdskroner er det rene spin. Et velfærdsfusket forsøg på at bruge de samme penge to gange. Vi regionspolitikere får ikke 900 mio. kr. ekstra til sygehusene.

Faktum er, at de såkaldte 900 mio. "ekstra" kr. til sygehusene er en del af den økonomiske aftale mellem Finansministeriet og de Danske

Regioner, som blev indgået den 10. juni i år. Sagt med andre ord er der ingen ekstra penge til sygehusene.

I Region Syddanmark er vi lige nu i gang med den spændende proces at vedtage regionens første budget. Den 15. august vil regionsformand, Carl Holst fremlægge sit forslag til budget, og i modsætning til Anders Foghs spin vil det i virkelighedens verden ikke være muligt at bruge de samme penge to gange.

Der vil desværre heller ikke være nogle ekstra penge til at højne kvaliteten i hjemmeplejen. For de 800 mio. "ekstra" kr., er de samme penge, som kommunerne i øjeblikket lægger budgetter med.

At bruge de samme penge to gange, eller idéen om at nå det samme på den halve tid, er borgerlig ideologi, som ikke er fremmed for de ansatte i den offentlige sektor.

Men i dag er vi nået dertil, at de offentligt ansatte ikke kan løbe hurtigere. Derfor skal der nu investeres i velfærdssamfundets kerneydelser.

Det danske samfund har råd til at investere i den offentlige sektor, men vi har ikke råd til samtidig at give skattelettelser. Derfor skal vi vælge mellem en investering i velfærd eller skattelettelser.

Anders Fogh vil begge dele, og derfor bruger han de samme penge to gange. Men der skal investeres rigtige penge i velfærden og ikke spin-penge.

Det er kun spin-penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce