Det er ikke godt nok


Det er ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKOLEN: Det var nødvendigt at lede i gamle aviser for at se, hvad det var for "en surhed" (som undervisningsministeren skriver i Fyens Stiftstidende 14/8), at Niels Munkholm Rasmussen skulle have gjort sig skyldig i i sit Synspunkt i Stiftstidende 7/8.

Jeg må konstatere, at det er undervisningsminister Bertel Haarder, der ikke evner at læse indenad. Det, Niels Munkholm Rasmussen gør sig skyldig i, er sagligt og nøgternt at gøre opmærksom på nogle forhold, der gør sig gældende i virkelighedens pædagogiske hverdag.

Der er ikke noget mærkværdigt i, at Niels Munkholm Rasmussen lader sin indignation komme til udtryk. Det er i allerhøjeste grad forunderligt, at en såkaldt liberal regering i den grad indfører kontrol og styring, der vel ellers hører hjemme i lande, hvor solen står op.

Bertel Haarder skriver, at "folkeskolen har mange styrkesider, som man må bevare" samtidig med, at han i galop indfører strukturer i skolen, der tager energien ud af disse styrkesider og tvinger skolen hen, hvor det på lang sigt må blive ulideligt for både elever og lærere.

For at dette ikke skal være nok, nævner ministeren, at hver femte elev har alt for ringe læsekundskaber. Det skal såmænd nok passe. Sådan var det også for 30 år siden, og det bliver det jo ikke bedre af. Ministeren demonstrerer jo, at det gælder andre end elever i skolen.

Men at vi en gang til skal have den med, at 20 pct. af en ungdomsårgang ikke gennemfører en ungdomsuddannelse, er næsten for stærkt. Ikke sådan, at det ikke har sandhedsværdi. Og ikke sådan, at jeg ikke kan give ministeren ret i, at "det ikke er godt nok". Sandheden er jo blot, at denne procentdel er forøget i denne regerings tid, fordi man gennem hele forløbet har forringet mulighederne.

Det sidste var forfølgelsen af 10. klasse på efterskoler i efteråret 2005. Det er som om, ministeren og regeringen i demokratiets hellige navn vil gøre alt lige dårligt.

Og det hjælper ikke, at et nok så stort flertal har vedtaget noget, hvis det virker modsat hensigten. Og det er ikke godt nok.

Det er ikke godt nok

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce