Det er et skråplan

Peter Storm

Det er et skråplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SELVTÆGT: Jeg kunne trænge til større klarhed i avisens lederartikel 19/1. Retten må naturligvis afgøre, om der var formildende omstændigheder ved urmagerens brug af våben.

Vi skal ikke have mere selvtægt i dette land. Vi skal ikke - hverken åbent eller skjult - ønske os mere selvtægt. Perspektivet ved øget selvtægt er skræmmende.

Vi skal ikke have flere ulovlige våben i omløb.

Såfremt urmageren frikendes under henvisning til forståelig nødværge, så står tilbage en dom for ulovlig våbenbesiddelse. Hvem vil så ikke fremover gerne kunne nøjes med at få en så begrænset dom?

Jeg kender ikke betingelser og takster for at besidde ulovlige våben. Men det må være en skærpende omstændighed, hvor man placerer sådanne våben, og hvordan man agter at anvende dem.

Vi kan ikke have, at vi skal gå rundt med en mistanke om, at der ligger skarpladte våben under diske eller i baglokaler. Sådanne våben kan falde i forkerte hænder. De kan blive anvendt, hvor det kommer til at gå ud over kunder - børn og voksne.

Det er - uden nogen tvivl - noget forbandet svineri at begå røveri. Ofrene udsættes for et pres og får sår på sjælen, der måske kan være livslange, og som vil forhindre de pågældende i at kunne arbejde.

Men vi skal ikke ud på et skråplan, der bedst kan betegnes med udtrykket amerikanske tilstande.

Det er et skråplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce