Det er en jungle for de rejsende


Det er en jungle for de rejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

REJSEFORSIKRING

af AnETTE TRACZ KNUDSEN

og ErIK HØJER PEDERSEN

Sdr. Højrupvejen 78A, Ringe

Som borgere i et EU land er vi sygeforsikret som borgerne i det land, hvori vi opholder os. Danskere har ret til det blå EU-sygesikringskort. Vi skal bare selv sørge for, at vi har en hjemtransportforsikring. Det lyder nemt, billigt og enkelt, - men det er det langtfra.

Problemerne begynder, hvis vi tillader os, at være væk fra hjemmet i mere end 30 dage i et stræk!

Danske forsikringsselskaber er lige så stille blevet enige om, at de vil begrænse danskernes rejsefrihed. De formastelige, som trodser indskrænkningerne og påberåber sig sin frie bevægelighed i EU, bliver "flået" af helt urimelige priser og flere dobbelt-forsikringer.

Forsikringsselskaberne, dem vi har undersøgt, har ikke et tilbud om hjemtransport-forsikring - helårligt - rettet mod det blå EU-sygeforsikringskort med rejsefrihed inden for ét år af mere end 30 dage pr. rejse.

Europæiske tilbyder en "Årsrejseforsikring Hjemtransport (EU/EØS)", for 42 kr./ pr. person/ pr. år. Denne årsforsikring dækker hjemtransport ved rejser af maks. 30 dages varighed og kan ikke forlænges ud over de 30 dage. 

Hvis man skal være væk i mere end 30 dage, så kan man tegne en anden type forsikring, en såkaldt "Enkeltrejseforsikring" eller en "Korttidsrejseforsikring".

Den type forsikring er ikke til 42,- kr. pr. person, om året.

Mange seniorer rejser sydpå om vinteren, mange af dem med campingvogn, eller autocamper. Det er ikke ualmindeligt, at seniorer bliver nede i varmen i nogle måneder ad gangen. Vi ser et forsikringssystem, som ikke er indrettet på vores måde at rejse på. De fleste rejser med eget motorkøretøj, bil eller autocamper, køretøjerne er dækket via kaskoforsikringen, og alle har selvfølgelig det røde SOS - kort med.

Det, der giver problemer, er en evt. hjemtransport i helt særlige sygdomstilfælde og ved evt. dødsfald, når vi er væk i mere end 30 dage!

Vi to pensionister har en grunddækning, et helt år, på det blå EU-sygesikringskort. Udløbsdato er trykt på kortet. (Gælder uden for Danmark)

Vi har en grunddækning i 30 dage, på det gule sundhedskort, i EU. ( Starter ved afrejse fra hjemmet )

Vi har SOS International på vore køretøjer, dækker også personer i forbindelse med rejse i køretøjerne, bil og campingvogn, helårsdækning, uden tidsbegrænsning.

Vi har MasterCard (Nordea), med 60 dages rejseforsikring. Pris: 50 kr. pr. år for MC-kortet, incl. forsikring.

MC-rejseforsikringen kan forlænges, inden rejsen påbegyndes. Pris: 20 kr. pr. person pr. dag.

Vi kan tegne en Årsrejseforsikring Hjemtransport, ved Europæiske, for 42 kr. pr. person/pr. år. Men kun de første 30 dage, og den kan ikke forlænges ud over de første 30 dage.

Vi kan tegne en Årsrejseforsikring i forlængelse af vores indbo/familieforsikring, (Alm. Brand) men kun for rejser på maks. 30 dage pr. rejse. Gælder fra rejsens første dag. Pris.: 326 kr. / pr. år for hele husstanden.

Det vil sige, at i de første 30 dage kan vi blive rimeligt dækket, endda flere gange og til en rimelig pris, men ikke efter 30 dage.

Vi skal bruge en hjemtransportforsikring, som dækker ved sygdom/død efter de første 30 dage (uden erstatningsrejse, bagageforsikring, afbestilling ol.) til en pris, der ligner Europæiskes tilbud, for de første 30 dage.

De priser, vi har indhentet i løbet af en uge, viser, at f.eks. vi to pensionister skal betale mindst 1000 kr. for en ekstra måned for at være sikre på at komme hjem ved alvorlig sygdom eller død efter de første 30 dage uden for Danmark.

Det er lige så meget, som vi betaler for resten af vores forsikringer, pr. mdr. tilsammen. I det beløb har vi: Hus, indbo, to biler og en campingvogn.

Vi vil mene, at situationen er adfærdsregulerende. Det kan ikke være meningen.

Hjælp os og mange andre, med at finde ud af denne svære jungle af rejseforsikringer. 

Det er en jungle for de rejsende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce