Derfor skal skatten lettes


Derfor skal skatten lettes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af Bendt Bendtsenformand for Det Konservative Folkeparti, Allesøvej 38, Odense N

VELFÆRD: Når vi konservative kæmper så hårdt for skattelettelser, er det ikke fordi, vi vil være flinke. Det er fordi, det er tvingende nødvendigt.

De økonomiske konjunkturer har set bedre ud. Det begynder at gøre ondt på mange danske virksomheder. Danfoss, Grundfos og SAS har allerede afskediget medarbejdere eller er i gang med det.

Det er dybt bekymrende, at vi med otte års international medvind ikke har fået rustet samfundet bedre til denne forhåbentligt kortvarige tilbagegang. Nyrup-regeringen har benyttet de gode tider til at hæve skatter og afgifter. Aldrig før har vi betalt så meget til de offentlige kasser. Ingen anden statsminister har haft så mange skattepenge at gøre godt med, og alligevel halter velfærden på kerneområder som sygehuse, hjemmepleje og ældreomsorg.

Det Konservative Folkeparti har en fremadrettet løsning. OECD, EU, de økonomiske vismænd, ja, så godt som alle økonomiske eksperter har sagt det: skatten på arbejde skal ned. Ikke fordi det er synd for nogen, men fordi de høje skatter er skadelige.

Regeringen påpeger selv, at vi skal have skabt, hvad der svarer til 100.000 nye arbejdspladser, hvis vi blot vil bibeholde den nuværende velfærd. Regeringen ved det, men har ingen planer for, hvordan det skal ske.

I 1993, da Nyrup tiltrådte, sagde han, at han i 2000 ville have udvidet antallet af mennesker i arbejdsstyrken med 70.000. Det blev til et fald på 43.000. Når Nyrup ikke en gang kan skaffe de ekstra hænder, der er stærkt brug for i økonomisk medvind, hvordan skal det så kunne lade sig gøre med de dystre udsigter, vi desværre har?

Det konservative skattepolitiske oplæg, der vil fjerne den ekstraskat på seks procent, som 9 ud af 10 fuldtidsbeskæftigede betaler, vil skaffe, hvad der svarer til 50.000 ekstra arbejdspladser - et stort og effektivt skridt på vejen mod sikring af velfærden.

Nyrups kurs, som har ført til stadig stigende skatter og afgifter, er ikke holdbar. Vi har brug for, at langt flere får en reel belønning for at tage på arbejde. Alle disse mennesker daglige indsats finansierer vores alle sammens velfærd. Det er på tide, at vi gør noget for at belønne dem, at vi får sænket skatten på arbejde, og at vi får en borgerlig regering og et stærkt Konservativt Folkeparti, som kæmper for skattelettelser.

Vi vil gøre samfundskagen større i stedet for at skære stadig større stykker af den.

Derfor skal skatten lettes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce