Der var så dejligt...


Der var så dejligt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORKE: Ikke en stork i Dannevang og et faldende børnetal. Og så er storkene som helhed endda i fremgang ude i verden. Hvorfor har vi dog lukket dem ude?

Storken er blevet fortrængt af vor tids ensidige landbrug. Der er ikke nok eng mere. Det er ikke bare, fordi hver en stump jord dyrkes. Det er måske mest, fordi vore husdyr ikke længere afgræsser de våde områder, så voldsom græs- og plantevækst holdes nede. I et tilgroet vildnis kan storken ikke finde føde.

Det er ikke bare hyggeligt at se en stork spankulere med røde støvletter i det grønne. Det er også dejligt at vide, at vi har smukke landskaber, hvor afgræssede og frodige engdrag og moser eksisterer, som i vores bedsteforældres tid.

Kunne vi på Fyn ikke tage os lidt sammen og lokke storken tilbage? Lad os få illustreret vort danske kulturlandskab. Vi finder det hos eventyrdigteren, der havde det fra virkeligheden. "Der var saa deiligt ude paa Landet; det var Sommer! Kornet stod gult, Havren grøn, Høet var reist i Stakke nede i de grønne Enge, og der gik Storken paa sine lange, røde Been og snakkede Ægyptisk, for det Sprog havde han lært af sin Moder".

Peter Storm, Søndergade 8, Middelfart

Der var så dejligt...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce