Der var engang ...


Der var engang ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Erik Martensen, Musvågevej 58, Odense NV, er tidligere reklamechef

Meget tyder på, at de vidtløftige planer om en H.C. Andersen Eventyrpark ved Odense endelig er skrinlagt. Godt det samme. Da de første planer med piber og trommer blev præsenteret i Odense i 1992, var der ingen ende på begejstringen. Lokalpolitikere med borgmesteren i spidsen og turist- og erhvervsfolk klappede i hænderne. Her var noget, der kunne skabe tusindvis af arbejdspladser og gøre Odense endnu mere kendt i ind- og udland.

Hvis man ikke var med på idéen, blev man kaldt "en surmuler" eller "man gik i for små sko" (ifølge Stiftstidendes ledere i 1992 og 1993). Det var næsten helligbrøde at bo på Fyn og samtidig kritisere et gigantisk forlystelsescenter, der kalkulerede med 2,6 millioner gæster - ikke mindre end 17.000 besøgende hver dag i en sæson på fire-fem måneder.

De indledende manøvrer med udarbejdelse af skitseprojekter kostede over 3 millioner skatteborgerpenge, og Fyns Amt afsatte i 1997 30 millioner kroner til udførelse af store vejanlæg i forbindelse med en eventyrpark.

For at få projektet igennem anmodede man staten om et rente- og afdragsfrit lån på 400 millioner kroner suppleret med et lån på 100 millioner kroner. Men ingen investorer ville sætte penge i millionforetagendet. Det kostbare luftkastel smuldrede.

Da det engelske selskab Wiggins Group for et par år siden meldte sig på arenaen med planer om en H.C. Andersen Eventyrpark ved Odense, reserverede Odense Kommune jord til parken.

Men indtil videre er der ikke sket mere med planerne. Der er ikke stillet den fornødne garanti, og dette projekt løber nok også ud i sandet, hvad man ikke skal beklage. Mon ikke også der nu har indfundet sig en sund skepsis hos Odense Kommune.

Men på Sjælland arbejdes der med at etablere en H.C. Andersen Park ved siden af en kæmpe sportsarena i Høje Taastrup. H.C. Andersen Group, som står bag planerne, består af en række erhvervsfolk, primært i hovedstadsområdet. Det forlyder, at man ligger i kontraktforhandlinger med kapitalstærke investorer i ind- og udland.

Man kan kun ryste på hovedet over de store armbevægelser og vilde planer, for det er en kendsgerning, at der i de senere år er skudt forlystelsesparker op som paddehatte overalt i landet, og der er ikke plads til dem alle. Mange af dem er så kunstige og præget af plastic og simili, at de ikke kan spås ret lang levetid. Der er økonomisk krise i mange forlystelsesparker. Turiststrømmen flyder ikke helt, som man havde forventet. Selv gamle hæderkronede Tivoli i København må notere tilbagegang i besøgstallet.

I Stiftstidendes leder "Eventyret der fløj" 18/9 kommer man helt ind til sagens kerne. I forbindelse med, at Wiggins Group har sat planerne om en eventyrpark i Odense i bero til næste år, skrives der:"Sandheden er selvfølgelig, at også Wiggins har indset, at hverken Odense eller Danmark har plads til en Andersen-park." Mere klart kan det ikke siges!

Der var engang ...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce