Der må sættes stærkere kræfter ind

Eva Antkowiak

Der må sættes stærkere kræfter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

røverier

af EVA antkowiak

cand.mag., Tunnelvej 8, Nyborg

Hætteklædte røvere i køkkenet. Blot et lille billede fra dagens Danmark. Ikke bare en lille tyveknægt, der er ude efter pungen med husholdningspenge eller tv-apparatet for den sags skyld, hvis det er til at slæbe af sted med.

Nej, stilen har ændret sig til groft røveri som i dette tilfælde med, hvor røverne var bevæbnet med kniv og pistol og truede med at skære mandens fingre af med en nedstryger, hvad der helt sikkert må gøre den truede meget angst.

I andre tilfælde prygles folk i eget hjem, bindes og får tape klistret for munden.

De hætteklædte var utilfredse med byttet, 3000 kr., så de  gennemrodede alt og smadrede møbler og inventar, før de drog af.

Hvem gør sådan noget? Det er vigtigt, at vi får fuld klarhed over, hvad der sker. Er vi blevet offer for bander fra fremmede lande? Er det indvandrere? Eller er det ganske almindelig dansk ungdom, der med stor fart ændrer sig til brutal og ondsindet ungdom?

I ovennævnte tilfælde blev der truet på dansk.

Det er vigtigt at finde ud af, hvem der går på røvertogt i vore private hjem, uanset at der er nogen til stede.

Men endnu vigtigere er det,  at vore hjem beskyttes mod røveri.

Danmark plages for tiden af rotter. Så sættes der ind med skadedyrbekæmpelse. Når vi plages af forbrydere, sættes der ikke alvorligt ind fra politiets side.

Det Kriminalpræventive Råd aner ikke, hvad de skal gøre. De er i gang med at lave en analyse. Men de har ingen gode råd om at beskytte folk mod overfald i eget hjem.

Der må sættes stærke kræfter ind, ellers ender vi med, at det engelske udtryk: My home is my castle kommer til at passe bogstaveligt, når vi sidder bag svært låste døre og tilgitrede vinduer med alarmen sat til og schæferhunden på vagt!

Bortset fra at vi kun i grupper tør bevæge os uden for efter mørkets frembrud.

Der må sættes stærkere kræfter ind

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce