Der er penge i politik


Der er penge i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

EFTER VALGET: Sjældent eller aldrig har vi i vort lille land oplevet så meget kævl og ballade, som da valghandlingen - især til byrådene - var overstået i november.

I adskillige kommuner gav konstitueringen anledning til ukvemsord og beskyldninger om svigt og brudte aftaler. Hvem skulle være borgmester? Hvem skulle udpeges til en formandspost i de forskellige udvalg?

I aviserne føg det med bitre udfald og mange vrede ord fra sårede følelser, og efter at konstitueringen nu tilsyneladende er faldet på plads i alle landets kommuner, har man med hensyn til byråd og kommunal bestyrelser fået cementeret den opfattelse, at det er klogt at stemme på personer frem for partier, fordi det alligevel viser sig, at der aftales de mest besynderlige politiske alliancer på tværs af partiskel fra det yderste venstre til det yderste højre.

Mon årsagen til de ofte særprægede alliancer samt ivrigheden efter at komme til magten kan skyldes, at der efterhånden er ganske mange penge i en plads omkring byrådets eller kommunalbestyrelsens bord? Et menigt byrådsmedlem kan hæve mere end 100.000 kroner årligt ved kassen, og ved hjælp af udvalgsposter stiger beløbet betydeligt, således at et fritidsjob, som en plads i byrådet faktisk er, honoreres næsten lige så godt som kassedamens fuldtidsjob i et supermarked.

Det forekommer indlysende, at politiske poster ikke længer blot er et kald, men også en mulighed for at høste økonomisk gevinst, men er det overhovedet hensigtsmæssigt, at der nu er så mange penge i politik, at det mere eller mindre er blevet et levebrød?

Der er penge i politik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce