Der er ledige job i superligaen. Men der er bare ingen, der er klar over det


Der er ledige job i superligaen. Men der er bare ingen, der er klar over det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Gitte Bruus Albrechtsen - afdelingsleder på HF og VUC FYN Odense, City Campus
Billede
Debat. 

Helte og heltindejob?

Jeg har fået en vældig lyst til at dele nogle fremadrettede tanker med jer om, hvordan der faktisk er en mangel på arbejdskraft inden for helte/heltinde-branchen.

Det drejer sig i al sin enkelhed om, at der er job i forsvaret - masser af job bag linjerne. Der er masser af job i kriminalforsorgen, der er masser af job i politiet, der er job i reddertjenesterne og hos brandvæsnet.

Grunden til at jeg anvender eventyrmetaforerne er, at der faktisk er tale om jobtyper og dermed også om mennesketyper, der inden for disse erhverv yder en heltemodig indsats på en helt særlig måde.

For en ordens skyld skal det også her tilføjes, at heltestatus i denne forbindelse tildeles begge køn og med forskellig etnisk baggrund - faktisk er erhvervene meget opmærksomme på, at arbejdsstyrken skal dække det faktiske billede af vores befolkning. 

Vi kender garanteret til dem - alle sammen. De dedikerede og professionelle mennesker, der er meget behjælpelige i situationer, hvor vi nok selv er blevet lidt hæmmede af de - nogen gange - uforudsigelige og lidt voldsomme begivenheder.

Det særlige ved dem er, at de ikke står og fører lange debatter med deres makker, om de nu skal slukke den brand, der er i dit hus lige nu.

De fører heller ikke lange debatter, om de skal køre dig på hospitalet efter en bilulykke - de kører dig af sted med fuld udrykning.

De debatterer ikke, om de skal bryde ind i en slåskamp og stoppe den, da den er til fare for den svage. De gør det bare.

De fører ej heller lange debatter, om det er o.k.K at stoppe terroristernes hærgen - de gør det bare.

Med andre ord, så tager disse mennesker meget ansvar på sig og står ofte og håndterer dette ansvar alene - for de andres skyld for at hjælpe dem. Det er ikke bare helte og heltinder - men ansvarlige helte og heltinder

Det danske forsvar passer på os og overvåger, at der ikke sker utilsigtede hændelser fra en fjende, der har til formål at skade os.

Politiet sikrer, at vores lovgivning holdes på den gode måde og bryder ind, hvis der er tale om, at loven brydes. Politiet er desuden også behjælpelige, når volden truer både den enkelte og hele flokken.

De passer på os og gør det uden at kny. De lægger krop og sjæl ind i udførelsen af deres ansvarsfulde job på samme måde som forsvarets medarbejdere - både foran og bagved linjerne.

Hvis det ender med, at man alligevel falder - ikke bare falder og slår sig, men måske falder lidt udenfor den gængse moral eller lovgivning, så har det nogle konsekvenser i vores demokratiske samfund, hvor kriminalforsorgen træder i karakter og hjælper med at passe på de indsatte under de givne forhold. 

De kommende helte og heltinder kan nå at øve sig, inden de springer ud.

Det gode budskab er, at man som et ungt eller lidt ældre menneske kan komme i gang med at kvalificere sig til disse beredskabsjob f.eks. ved at tage en fuld højere forberedelseseksamen.

HF & VUC FYN har i samarbejde med Forsvaret, Fyns Politi, Kriminalforsorgen og Beredskab Fyn skabt et forrygende godt uddannelsestilbud - HF i Beredskab-  der kombinerer en fuld højere forberedelseseksamen med en erhvervspraktik, der åbner for de videregående uddannelser i beredskabsfagene. Denne erhvervspraktik sætter kursisterne i stand til at vælge lige præcis den uddannelse indenfor forsvaret, politiet, kriminalforsorgen eller beredskabet, som de har mest lyst til og egner sig godt til. Der er oven i købet tale om job, der tilgodeser borgerne i vores samfund, så jeg tænker, at der er en god historie her, der viser sammenhængen mellem den enkelte borger og uddannelsessamarbejde. Vores samarbejdspartnere er selvfølgelig også meget parate til at blive involveret i en eventuel historie.

HF i Beredskab lever på forbilledlig vis op til den nye gymnasiereform og kravene om karrierevalg, innovation og anvendelsesorientering.

Der findes helte og heltinder i den virkelige og håndgribelige verden. Wau.

 

 

 

 

Der er ledige job i superligaen. Men der er bare ingen, der er klar over det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce