Der er brug for dem


Der er brug for dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFTENSKOLER: De er en udløber af den oprindelige højskoletanke, nemlig skolen for den voksne, der vil forbedre sine kundskaber.

Der er brug for aftenskolen for de mange, som ikke i deres skoletid fik lært hverken deres eget sprog ordentligt eller fik ret meget ud af fremmedsprogundervisningen.

Men der er også brug for aftenskolen for dem, der vil bruge deres fritid på at sætte sig ind i et område, der interesserer dem. Det kan være kunst, musik, historie og en masse andre fag.

Det er skolen for unge, midaldrende og ældre, som her kan mødes ved en fælles interesse.

Det er også skolen for den, der er ensom og trænger til at tale med andre og få en opgave at beskæftige sig med. Der er mennesker, der glæder sig hele ugen til aftenskoleaftenen.

Selv om aftenskolen er en særdeles vigtig institution, har regeringen trynet den slemt ved at beskære statstilskuddene alvorligt.

Man mente at gøre det med god samvittighed, da nogle aftenskoler var kommet langt ud med underlige fag som astrologi og lignende. Hertil kan nok siges, at der er fag, der ikke er berettiget til statsstøtte, men så burde man have fjernet enkelte kort og ikke væltet hele korthuset. Og det blev det ved at gøre aftenskolen til skolen, for dem, der har råd.

Aftenskolerne lever i 2004 takket være, at elevernes glæde over at gå der er så stor, at mange betaler, hvad det koste, men hvad med alle dem, der også gerne vil gå på aftenskole, men ikke kan betale de ret høje beløb, det koster? Det er ikke alle, der bor i velstandsdanmark. Der er mange, som på grund af arbejdsløshed, sygdom eller alder ikke kan være med. Et eksempel: Har man kun sin folkepension, er det svært at få råd til at melde sig til et sangkor, som tidligere har været til stor fryd.

Det siges, at vi måske er det land i verden, hvor det passer bedst, at "få har for meget og færre for lidt". Så bør vore aftenskoler ikke være for de få velstillede alene, men også for de færre, der har lovlig lidt.

Regeringen bør tage aftenskoletilskuddene op til fornyet overvejelse - og helst snarest.

Der er brug for dem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce