Den forkerte vej

Kristian Grønbæk Andersen

Den forkerte vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SKATTESTOP: Skattestoppet øger systematisk beskatningen af arbejdskraft, idet grænsen for mellem- og topskat kun reguleres med stigningen i priserne, som er mindre end stigningen i lønnen. Det er den forkerte vej.

Tilsvarende reducerer skattestoppet beskatningen af boliger. Det kommer først og fremmest ejerne af de store boliger i hovedstaden til gode. Eksempelvis har en ejer af et hus i Gentofte på 150 m2 fået en skattefri gevinst på 3,1 mio. kr. i denne regerings levetid, mens boligejeren i Odense "kun" har tjent godt 800.000 kr. I Kolding er den tilsvarende gevinst knap 700.000 kr. og kun godt 400.000 kr. i Faaborg.

Skattestoppet fastfryser lejeværdibeskatningen, hvilket betyder større kapitalgevinster til de nuværende boligejere. Jo dyrere bolig, jo større gevinst.

Det Radikale Venstre vil sænke skatten på arbejde, bl.a. ved at forhøje grænserne for mellem- og topskat og bringe boligbeskatningen tilbage til det, den var før, OVK kom til magten.

Venstre tegner et skræmmebillede af en skattereform. Den betyder stigende skattetryk, lyder mantraet. Igen er Venstre i strid med kendsgerningerne.

De to store skattereformer, som Det Radikale Venstre har lagt stemmer til i henholdsvis 1987 og 1994, betød på ingen måde, at det samlede skattetryk steg.

Det er naturligvis fuldstændig rigtigt, at skatten blev fordelt på en anden måde. Faktisk går politik ud på at ændre samfundet i den retning, som vi som politikere finder rigtigt. Men for Venstre drejer det sig måske kun om at bevare magten og ikke forstyrre befolkningen med ændringer?

Den forkerte vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce