Den ekstra indsats gør måske den store forskel

Christian Sommerlund

Den ekstra indsats gør måske den store forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

samfundet: Familielivet danner rammen om de fleste menneskers tilværelse. Den følelsesmæssige tilknytning mellem ægtefæller, børn og forældre er bærende elementer for et samfunds udvikling. Hjemmet danner rammen om børns opvækst, og er holdepunkt i de fleste voksnes liv.

Samfundsværdierne videreføres i familierne. Den gensidige respekt og forpligtelse over for andre mennesker, som børn oplever i deres hjem, er afgørende for deres videre liv.

Som samfundet er opbygget og har udviklet sig, tilbringer de fleste børn hverdagen i institutioner, hvorfor der ikke er nogen tvivl om, at de der modtager en høj grad af påvirkning. Det er derfor nødvendigt, at mangfoldigheden, valgmulighederne og nærdemokratiet i daginstitutionerne fastholdes og udbygges.

Der bør dog være visse begrænsninger, idet offentlig omsorg hverken kan eller skal erstatte de naturlige bånd og netværk i forhold til familie og venskaber.

Børns udvikling, trivsel, opdragelse, kost- og motionsvaner er forældrenes ansvar. Det må også være forældrenes opgave at formidle almindelige færdigheder og viden til børnene, herunder også evnen til at omgås andre mennesker og færdes i samfundet på en hensynsfuld måde.

Forældrene bærer i den sidste ende ansvaret for deres børns handlinger og opførsel.

Jeg må dog fastholde, at hjælp fra det offentlige skal betragtes som hjælp til selvhjælp, og skal indrettes, så vi giver alle borgerne lige muligheder i tilværelsen.

Personligt ansvar handler om at tage stilling og ikke lukke øjnene for, at man selv kan gøre noget.

Det er måske lige netop den ekstra indsats, som gør den store forskel.

Vi må dog aldrig glemme de mennesker, der falder uden for de gængse rammer. Samfundet skal træde til med støtte for vores udsatte, når de har brug for det. Børn og voksne, som har oplevet svigt og misbrug - negativ social arv - skal hjælpes til at håndtere livet.

Mennesker med svære livsvilkår som sygdom, handicap m.m., skal støttes af et ansvarligt og omsorgsfuldt samfund.

Den ekstra indsats gør måske den store forskel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce