Debatten om nydanskere. Lyt og forstå


Debatten om nydanskere. Lyt og forstå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Replik: I avisen Danmark var der mandag to indlæg om at lytte og forstå tilflyttere (nydanskere).

Et glimrende indlæg af Sade Andrea Zabala, der beskriver den situation, der gælder for 9/10 af tilflytterne. Og et indlæg af Mette Frederiksen, der kort beskriver den positive situation omkring nydanskere, men som herefter på vanlig vis fremhæver problemer med integration.

På dette punkt er regeringen og Dansk Folkeparti dog værre. Her fokuseres på ghettosamfund, selv om beboere og forstandige mennesker advarer mod at bruge netop denne betegnelse. Her tales og advares mod parallelsamfund. Den megen italesættelse fremmer netop parallelsamfund og historien om "dem og os" .

Vi har en regering, der skulle fremme integration af fremmede i Danmark. En regering, der tillader fejring af udlændingestramninger med lagkage og imod konventionerne udviser alvorligt syge flygtninge. En regering, der fører symbolpolitik bl.a. ved indførelse af smykkelov. En regering, der profilerer Danmark som et fremmedfjendsk land ved ikke at ville tage imod kvoteflygtninge.

Husk: En gang var det danskerne, der som "økonomiske flygtninge" i stor stil flygtede til Nordamerika. Også som krigsflygtninge var vi glade for at kunne lande i Sverige. Senere modtog vi med åbne arme flygtninge fra Ungarn og det tidligere Jugoslavien.

Danmark var for kort tid siden et land, der blev omtalt med respekt ude i verden. Danmark har skabt sin velstand på åbne grænser og frihandel over grænserne - husk det! Tag dog ansvar, regering, gentag og omtal positive historier, som Sade Andrea Zabala gør. Gentage igen og igen - det fremmer forståelsen og medfører flere positive historier, som danskerne kan forstå og lære af. Det vil brede sig som ringe i vandet og have en selvforstærkende effekt.

Debatten om nydanskere. Lyt og forstå

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce