Debat om puttemiddage: "Før nogen siger stop, vil det ikke stoppe"


Debat om puttemiddage: "Før nogen siger stop, vil det ikke stoppe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Forfatter, journalist og fundraiser Anna Pia Holmgaard, Svendborg
Billede
Debat. 

Når denne klumme bliver læst (det håber jeg jo), er det hele nok glemt. Og kan du egentlig huske det med festen i 2016 i Dyrehaven, hvor der røg 16 unge til udpumpning på grund af for vild indtagelse af sprut. Nej, ikke rigtig. Det var mest noget med, at nogle gymnasierektorer sagde, at det var for galt.

Så jeg har ikke det store håb, når det gælder konsekvenser af den seneste nyhed om puttemiddage. Altså dem, hvor unge mænd i 3.g inviterer en flok 1.g-piger til middag, hvor nogle af kravene er kort sort nederdel, hvid skjorte og rødt undertøj. Jeg vil ikke være smagsdommer, selv om jeg er i 40'erne. Jeg vil til gengæld gå de gamle rødstrømper i bedene og gentage deres slogan: Det private er politisk. For selvfølgelig er puttemiddage (med audition, hvor flødeskum til afslikning, agurker mellem læberne og topløs spidsrod mellem hujende drenge ikke uskyldig hurlumhej og kun en del af et socialt, privat arrangement).

En pige fra et nordsjællandsk gymnasium stod frem og fortalte, hvad hun havde oplevet og følt undervejs og kunne desværre også sige, at hendes kammerater (yeah, right) synes, hun var en stikker og skulle have holdt sin kæft.

Når piger udvælges, drikkes fulde, kommer til lækkerheds- og "friskhedsprøve", så er det ikke længere privat. Det er totalt politisk, og det er en sygdom i samfundet, der lægger en modbydelig basis for de unges videre færd i verden som voksne.

Bild mig ikke ind, at en fyr, der har brugt gruppepres som redskab til at ydmyge piger seksuelt, bliver en top-ligestillingsorienteret chef eller medarbejder. Og når en kæk, ikke-undskyldende fyr i Berlingske (han sidder i øvrigt i byrådet i Hørsholm) lige nu er citeret for at sige: "Jeg kan godt se, det måske ikke var så sjovt for pigerne" og en anden "jamen, vi bestemte da ikke farven på deres undertøj' - så beviser det, at de ikke har fattet noget som helst. De synes tilsyneladende, at det ikke var så slemt. Men det var det.

Youtube sørger i øvrigt for, at pigerne har et stempel, men når man selv var med på den, så var det jo ikke hævnporno, vel? Jeg er udmærket klar over, at der findes bunker af gode, reelle fyre. Men kunne de så helt ærligt ikke ta' at stå frem? Fortælle, at de ikke synes, at piger er sexobjekter og ikke synes, at puttemiddage "bare er sjovt".

Men som sagt, i næste uge er det glemt, ikke? Og jeg aner ikke, hvad man skal gøre for at fastholde fokus. Hvad de unge selv kan gøre, for voksenformaninger og forbud virker ikke. Tage afstand? Jamen, selvfølgelig. Risikere at blive stemplet som kedelig og en snerpe? Givetvis. Men prisen for at høre til i gruppen af "friske piger" - tja, det er en seksuelle ydmygelser og før nogen siger stop, vil det ikke stoppe.

Så helt ærligt, kvinder. Er det sådan, I vil ha', at verden skal se ud?

Vil I bremses i jeres karriere af mænd, der synes, I først er fuckable, dernæst kompetente medarbejdere?

Vil I være koner, der fikser alt det hjemlige, fordi mænd stadig har definitionsretten over, hvad kvinder kan bruges til og i øvrigt har travlt med karrieren?

Undskyld for generaliseringen, søde mænd, jeg ved der er mange, men på chefstole og i bestyrelser er der trods alt et vist overskud af mænd. Men problemet skal påpeges. Og igen, som sagt mener jeg, at det private er politisk. Og jeg tager gerne hatten på som professionel snerpe og feminist. Hvad skulle jeg ellers som moderne kvinde?

Debat om puttemiddage: "Før nogen siger stop, vil det ikke stoppe"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce