Debat om havneplanerne i Kerteminde: Det ligner narrespil
Af: Sanne Stemann Knudsen, spidstkandidat for De Radikale.

På byrådsmødet torsdag den 12. oktober skal havneudviklingen behandles. Det sker mærkeligt nok på lukket dagsorden. Her er ellers et punkt, der oplagt kræver åbenhed, fordi indholdet vedrører os alle sammen. Det er hele havneområdet og havnens fremtid, det handler om. Byrådet afskæres nu fra at debattere og kommentere denne plan i fuld offentlighed. Hvorfor?

De radikale har bedt om at få punktet til behandling på åben dagsorden, men fået det svar, at der ikke må orienteres om udbudsbetingelserne og indholdet af bilagene.

Vi må desværre konstatere, at der i denne byrådsperiode er blevet solgt ud af arvesølvet i form af historiebærende bygninger. Nu er det så havneområdet, der falbydes. Der er lagt op til, at investorer får en stor rolle som byplanlæggere, og efterfølgende skal der så laves en lokalplan, der passer ind i den forestilling. Det ligner narrespil og så lige før et kommunalvalg! Forligspartierne udtrykker stor tilfredshed med planen, men ingen taler om planens konkrete indhold.

De radikale ønsker en Kulturarvsmasterplan, så man ikke i blinde forgriber sig på havnen og byen. Vi ønsker turistkontor og bibliotek på en central placering som nu og ikke erstattet af endnu et supermarked og en berlinermur i form af boliger. Vi ønsker en sammenhængende byplanlægning og ikke en opdeling af byen i to dele med funktionstømning af midtbyen.

Med et nyt flertal er det muligt at forhindre dette skråplan. Der er heldigvis snart valg.