Debat: Vi vil have de unge med


Debat: Vi vil have de unge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kim Aas Christensen (S), formand for Opvækst- og Læringsudvalget, Hestehavevej 36, Ryslinge
Ny medlemmer af kommunal bestyrelse
Debat. 

Det er de unge, der ved, hvad et godt ungdomsliv anno 2018 er. Derfor skal vi i endnu højere grad tale med de unge om, hvordan vi udvikler Faaborg-Midtfyn til at være en god ungdomskommune. Vi har taget nogle vigtige skridt med udviklingen af den netop vedtagne ungestrategi, som de unge har været med til at skabe. Den skaber rammerne for, at børn og unges stemme kommer med, når vi politikere træffer beslutninger, der vedrører deres hverdag.

I Faaborg-Midtfyn er vi så heldige at have et ungdomsråd, der består af unge, som engagerer sig i ungdomspolitikken og ungdomskulturlivet i kommunen. Derfor havde vi også inviteret rådet med til første møde i det nye Opvækst- og Læringsudvalg. Her fortalte de os blandt andet om, hvordan de arbejder for at styrke samarbejdet og elevrådenes indflydelse med workshops og kampagner. Det er helt afgørende, at eleverne oplever at blive hørt og inddraget i de ting, der sker på deres skole - elevrådsarbejdet er et vigtigt element i at lære unge om demokratiet og dets mange muligheder.

I udvalget er vi optaget af at styrke vores bånd til de unge og få endnu flere i tale. Vi ønsker et tættere samarbejde, og vil bruge deres viden, idéer og energi endnu mere, når vi arbejder med de rammer og muligheder, børn og unge skal have i Faaborg-Midtfyn. For det er jo de unge, der ved, hvad der skal til for, at nye generationer trives og er glade for deres liv. Vi skal understøtte dem, og de skal være en del af holdet og være med til at forme den politik, der påvirker deres hverdag. (forkortet af redaktionen)

Debat: Vi vil have de unge med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce