Debat: Vi skal have ny uddannelse på Nordfyn


Debat: Vi skal have ny uddannelse på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Kim Johansen, Tromsøparken 22, Bogense, spidskandidat Socialdemokratiet
Peter Leth-Larsen
Debat. 

Alle unge i Nordfyns kommune skal have et uddannelsestilbud, der passer til dem. Også selvom de måske ikke altid har haft det nemt i skolen eller ikke er gået den lige vej. Derfor skal vi også have den nye forberedende grunduddannelse (FGU) til at ligge i vores kommune.

De unge, der har sværest ved at gennemføre en uddannelse, er også dem, der lige nu bliver mødt af det mest komplicerede og uoverskuelige system. Derfor har det været vigtigt for os at give dem et bedre og mere sammenhængende tilbud, der er til at gennemskue. Det får de med den nye FGU. Her bliver de mindre kastebold mellem forskellige systemer og får en mere fast hånd i ryggen.

Vi vil investere i de unge, som ellers alt for ofte bliver overset, og nu handler det om at gøre ambitionerne til virkelighed.

Den nye uddannelse vil konkret betyde, at unge, der i dag går på en produktionsskole, men som eksempelvis også har behov for ordblindeundervisning, kan få det samme sted. Derved behøver de unge ikke at rejse længere end i dag, hvilket regeringen ellers ønskede. Samtidig bliver kommunens ungeindsats mere samlet og styrket, og de unge kan bl.a. få én fast kontaktperson til at hjælpe dem igennem hele deres forløb. Hjælpen til de unge bliver altså både bedre og mere tilgængelig.

Det hele kommer i praksis til at tage udgangspunkt i en lokal proces, hvor kommunerne spiller en central rolle i forhold til placeringen og etableringen af de nye skoler.

Derfor er det også et klart socialdemokratisk ønske, at vi får en FGU-skole her i vores kommune. Det vil vi kræve, når det nye byråd samles efter valget den 21. november.

Vores ambition er, at alle unge skal have en chance, og at ingen må opgives på forhånd. Alle unge har et potentiale. Det skal vi finde og udnytte, fordi det er bedst for den enkelte og for os alle sammen.

Debat: Vi skal have ny uddannelse på Nordfyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce