Debat: Teknokratiske floskler fra Holger Bruun


Debat: Teknokratiske floskler fra Holger Bruun

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Mogens Godballe, Fælledvej 9 5400 Bogense.
Nordfyns Folkehøjskole.
Debat. 

Sjældent har jeg set så mange moderne teknokrat-floskler i et interview, som Holger Bruun, direktør i Nordfyns Bank, leverer, når han skal forsøge at forsvare, at Nordfyns Bank flytter hovedkontoret til Odense.

Først beskrives "følelser" som noget underordnet ift. "det rationelle overblik". Det er da utroligt, at alle de "følelser" der har ligget hos lokalbefolkningen ift. opbakning, glæde og stolthed ved en lokalt baseret bank, der er udviklet i takt med byen og området - nu skal underordnes det såkaldt "rationelle overblik". Følelser er en vigtig del i livet, og der er også "følelser" og værdier i det, som Bruun argumenterer for, men han er blot ikke bevidst om det.

Det "rationelle overblik" er i min forståelse det samme som det "konsulent-teknokratiske kompleks", der hele tiden centraliserer, udsulter lokalsamfundene og som føler for større enheder, hvor videns-arbejdere nærmest bor i ghettoområder.

Bruun siger, "at de der bygger for os siger, at muligheden for at tiltrække unge kandidater vil være svært". Hvilke følelser og antagelser er det baseret på? Betyder det, at alle større virksomheder skal "fremtidssikres" (man hører konsulenten hviske det i øret!) ved at flytte til større byer?

Der er 30 km til Odense fra Bogense, og Bruuns "rationelle overblik" tilsiger, at unge kandidater ikke har bil og ikke kan komme til Bogense.

Når Bruun argumenterer for, at under en procent var i mod på generalforsamlingen, så tror jeg, at det er fordi, folk har opgivet. Afmagten har vundet. Dermed øges afstanden mellem pengemagten og borgerne, og sammenhængskraften daler. Ja, " følelsen" af at være del af et samfund mindskes, og så kan vi andre gå rundt i spøgelses- og turistbyen Bogense med vore "følelser", mens Bruun bygger og fremtidssikrer i Odense.

Debat: Teknokratiske floskler fra Holger Bruun

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce