Debat: Politimassakre på Fyn

Kit Claudi Grøn- Iversen - politidirektør i Odense. Foto: Nils Svalebøg
Foto: Nils Svalebøg

Debat: Politimassakre på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med sin beslutning om at centrere alt politi på Fyn i Svendborg og Odense, så betjeningen af resten af Fyn og omliggende øer fremover skal udgå herfra, har politidirektør Kit Claudi Grøn-lversen i den grad overhørt både medarbejdere, politikere og borgere.

Jeg har endnu til gode at se eller høre nogen, som synes, det er en god idé. For at leve i en tryg hverdag er det vigtigt, at man som borger ved, at politiet er til stede, hvis og når der sker vold, indbrud eller andre ting, som kræver politiets indsats, og så er det ikke betryggende at vide, at politiet i bedste fald altid er en halv time væk.

I kystbyerne Assens, Bogense, Middelfart, Nyborg, Kerteminde og Faaborg vil det i bedste fald vare 30 minutter fra et opkald, til politiet er fremme. Ligeså er det i de fleste tilfælde betjente, som ikke har lokal kendskab, hverken geografisk eller til eventuelle kriminelle.

Alt det lokalkendskab, som gennem mange år er opbygget på lokalstationerne, går i løbet af meget kort tid tabt, og det vil alt andet lige gøre opklaringen af forbrydelser sværere.

Siden forslaget om omstruktureringen kom frem, har aviser og medier været fyldt med udtalelser fra betjente, som netop har gjort opmærksom herpå.

Politidirektøren har hele tiden afvist al kritik, og blandt andet henvist til, at der bliver etableret politibutikker. Det må blive årets ord i ordbogen, og lad os så håbe, at det forsvinder lige så hurtigt, som det er blevet opfundet.

Avisens leder fredag 7. oktober kritiserer politiforbundet for ikke at ville samarbejde. Den gamle historie om hønen og ægget er vel her meget aktuel, og på Fynske Medier har man også lige lavet omstrukturering, hvor en rigtig klog ledelse har understreget, hvor vigtig lokalredaktionerne er for aviserne.

Havde man valgt at samle alle medarbejdere i Svendborg og Odense, vil jeg godt æde min gamle hat på, at den protest, som de fynske betjente har udvist, ville blegne i forhold.

Vis rettidig omhu som en afdød leder af Danmarks største virksomhed altid sagde og lav i samarbejde med betjente og medarbejdere en struktur, som vi alle kan være trygge ved, både borgere, politikere og betjente, og gør det hurtigst muligt inden der sker mere skade end højst nødvendigt.

Af Peter Jensen

Vestergade 15, Faaborg

Debat: Politimassakre på Fyn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce