Debat. Naturfredningsforeningens fornemmelse for natur


Debat. Naturfredningsforeningens fornemmelse for natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat. 

Genmæle: Vagn Lundsten giver i nærværende avis sin holdning til, at Danmarks Naturfredningsforening kæmper for at få vores natur og miljø på den naturpolitiske dagsorden. Det er helt rigtigt set, at vi på mange måder lykkes med det. Lundsten tager dog fejl, når han tror, at politikere, forskere, organisationer og EU Kommissionen er bekymret på naturens og miljøets vegne alene fordi, vi har bedt dem om det.

Vi synes tværtimod, at den stadigt voksende opbakning til vores mål om en rig og mangfoldig natur i et rent og sundt miljø skal ses som et udtryk for oprigtig bekymring over, at der er udfordringer, som regeringen og dele af Folketinget ikke håndterer i dag.

Lundsteen har også en teori om, at vores mål er at slå på landbrugsfamilierne. Tværtimod. I Danmarks Naturfredningsforening ved vi, at landbruget er en indlysende del af løsningen og derfor arbejder vi altid for, at alle parter skal kunne se sig selv i de løsninger, vi foreslår. Det skete med landbrugspakken, det sker i arbejdet med den nye vandløbslov, om den beskyttede natur osv.

Vi ved godt, at dele af landbruget er økonomisk presset, og at det er et samlet samfundsansvar - og ikke kun landbrugets ansvar - at finde løsninger på vores store miljøudfordringer. Netop ved at have øje for alle interessenter og samtidig bringe videns baserede løsninger til bords, lyttes der til os. Vi ved, at langsigtede løsninger - baseret på brede politiske forlig, vil få skabt tiltrængt ro om rammerne for landbrugserhvervet samtidig med, samfundet som helhed får en betydelig gevinst i form af en rig og mangfoldig natur, rent drikkevand og et sundt miljø. Der findes således ingen sammensværgelser, ingen "orkestreringer" og ingen "afstraffelser", Vagn Lundsteen, kun en masse bekymrede borgere, politikere og organisationer.

Debat. Naturfredningsforeningens fornemmelse for natur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce