Debat: Massakren på Aktivhuset er en skandale


Debat: Massakren på Aktivhuset er en skandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Steen Ørsted, Vestergade 55, Kerteminde
Varmestuen i Kerteminde
Debat. 

Nils Høj (9/12) har mere end ret.

Massakren mod fællesskabet på Aktivhuset er en kommunal skandale. Det er ikke kun et "fristed", som overskriften antyder, der afvikles. Det er adskillige borgeres mulighed for fremover at kunne klare sig i eget hjem, der bliver angrebet samt flere andre helt fundamentale værdier.

En kommune har pligt til at tage vare på de borgere, der på deres livsvej er nået til et punkt, hvor evnen til at klare de daglige gøremål er truet (også for kommunes fremtidige økonomis skyld). Andre kommuner har selvfølgelig indset dette og udbygger den vedligeholdende træning, men Kerteminde går den modsatte vej, og den eneste grund synes at være, at "nogen" har planer med huset, som de ikke tør sige højt.

Dette blev dog på sidste møde kraftig dementeret af kommunens udsendte. Kommunens totalt fraværende samarbejde med Brugerrådet er højst besynderligt, men Direktionens oplysningsniveau til egne folk er lige så slemt. Mange går i den vildfarelse, at funktionerne for husets mange brugere godt kan fortsætte som før, mens det stik modsatte er tilfældet.

Det er en katastrofe for fællesskabet, man har igangsat, som nødvendigvis må standses og rulles baglæns. Det betyder, at der skal findes en anden løsning for de demente, som ikke behøver at blive behandlet på lige netop Aktivhuset. Dette indlæg er alt for kort. Men det er fordi, det ikke må være længere.

Debat: Massakren på Aktivhuset er en skandale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce