Debat: Legepark udvikles over flere år


Debat: Legepark udvikles over flere år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Michael Skov Hansen, daglig leder for Skullerodsholm Aktivitets- og Sundhedshus & Carl Nielsen Legepark
Roland Petersen
Debat. 

Når man læser avisartiklen i Fyens Stiftstidende d. 1.4.2018, kan man få det indtryk, at Skullerodsholm & foreningen Carl Nielsen Legepark har været for langsomme til at komme i gang. Der er mange parter i projektet, men vi har det juridiske ansvar for projektet og igangsætter derfor i takt med tilladelser og finansiering falder på plads.

Nogle gange er det let at glemme, at vi alle omkring et nyt borgerbudget-koncept kan komme til at famle i blinde. Pludselig bliver lyset tændt, og der er måske en rimelig kritik at fordele mellem politikere, administration og borgere.

Borgerbudgetmidler 2015 er endnu ikke kommet til udbetaling, pengene ligger stadig hos Faaborg-Midtfyn Kommune og med tilsagnet fulgte hverken restriktioner eller deadlines, som påtænkes indført fremadrettet. Anne Møllegaard Mortensen glemmer tilsyneladende projektets omfang og kompleksitet samt det faktum at mange andre end hendes eget udvalg skal godkende forholdene omkring Carl Nielsen Legepark.

Teknisk afdeling krævede bl.a. en ny lokalplan for Skullerodsholm, hvilket sammen med byggesagsbehandlingen udgør en væsentlig del af det samlede projektforløb. Dernæst skal man huske på, at flere af de ændringer og initiativer, der er foretaget undervejs, netop kan tilskrives kommunale myndighedskrav eller krav fra fonde.

I onsdags d. 28.3.2018 gav Faaborg-Midtfyn Kommune byggetilladelse til de væsentligste ønsker, og alle parter har gjort et fantastisk stykke arbejde - et arbejde jeg tror på vil føre til en varig forbedring af kultur- og fritidsfaciliteter og dermed bosætningsvilkårene i den nordlige del af kommunen. For mig er denne type af borgerinddragende tiltag præcis årsagen til, at det er værd at bo, leve og arbejde i Faaborg-Midtfyn Kommune.

Borgerbudgettet på 500.000 kr. er via fondsdonationer forvandlet til 2.500.000 kr. og fordelagtige aftaler på byggematerialer + en frivillig arbejdsstyrke skaber yderligere lokal forankring og merværdi.

Værd at vente på? Stor og lille legeplads, musiske legeredskaber, mooncarbane, 35 meter svævebane, friluftsscene med 600 siddepladser, kunstnerscene, parkeringsplads til 152 biler & 126 cykler, aktivitetshal, café, forsamlingslokale, reception og toiletter - alt bliver ikke færdigt på en gang, for legeparkens udvikling er en proces over flere år.

Folkene og bestyrelserne bag projektet har ikke behov for at pege fingre ad myndigheder, individer eller forløb, men ønsker derimod at slå ring om projektet og få arbejdsro. Flere store bidragsydere ønsker diskretion, og man har derfor bedt om et møde med borgmester Hans Stavnsager og Anne Møllegaard Mortensen.

Debat: Legepark udvikles over flere år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce