Debat: EU ud af kommunen


Debat: EU ud af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Carsten Rasmussen, Skovvej 27B, Bogense, kandidat for Enhedslisten
SCHMIDT IDA/POLFOTO
Debat. 

Hvad har EU med kommunalvalg at gøre, vil mange sikkert spørge? Faktisk ret meget.

En undersøgelse fra KL i 2011 viste at 47 procent af punkterne til KB-møder var helt eller delvist påvirket af EU.

EU-udbudsdirektiver er noget, der koster kommunen mange penge i administration. Netop udbudspolitikken har det borgerlige flertal i kommunen været glade for. Således er Vej & Park, der af 3F i 2013 blevet kåret som årets arbejdsplads, blevet delvist udliciteret med dårligere service for borgerne til følge og dårligere løn for de ansatte. Enhedslisten ønsker stop for udliciteringerne af kommunal velfærd og hjemtagning af det som der allerede er blevet privatiseret.

Et andet område, hvor kommunen nærmest er sat under administration, er, når det kommer til budgetloven, som fastlægger, hvor mange penge der er til velfærd i staten og kommunerne.

Budgetloven gør det meget svært at investere i velfærdsløft uden at komme på kant med loven. Da det er de færreste partier, der stiller op til valget, som ønsker at tage et opgør med budgetloven, har de altså heller ingen interesse i at fortælle hvor meget eller hvor lidt, de har at skulle havde sagt.

Men modsat mange andre EU-love kan denne budgetlov opsiges af regeringen. Da det er en mellemstatslig aftale, som regeringen har indgået med EU. Det vil den selvfølgelig ikke gøre frivilligt. Enhedslisten vil sige fra over for EU's diktater og kræve et opgør med budgetloven.

Debat: EU ud af kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce