Debat: Barnets tarv - ikke i Kerteminde


Debat: Barnets tarv - ikke i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Brian Errebo-Jensen, Lumbyvej 11.d, 5000 Odense, Regionsformand, Danske Fysioterapeuter, Region Syddanmark
Billede
Debat. 

Kerteminde Kommune vil som den eneste kommune i landet ikke have børnefysioterapeuter. Det er kernen i et forslag til besparelser, der nu ligger hos kommunens politikere.

De børn, fysioterapeuterne hjælper, har ellers alvorlige problemer, eller er i fare for at få det. Hvis de ikke får hjælp, så får de en langt ringere hverdag eller skolegang - ja et ringere liv.

Hvis det ikke er argument nok for politikerne, så bør økonomien være det. Når børn ikke hjælpes i tide, så vokser deres problemer. De motoriske udfordringer, der kunne være løst med få træningsgange, bliver et problem de skal bokse med hele livet. Det rammer både dem og kommunekassen.

Samtidig er der en lang række opgaver, som kommuner simpelthen er forpligtet til at udføre efter socialloven, sundhedsloven og folkeskoleloven, og som kræver fysioterapeuter. Det gælder blandt meget andet udredning og behandling af motoriske og sensoriske funktionsnedsættelser.

Jeg sidder tilbage med en fornemmelse af, at der ikke er nogen i Kerteminde Kommune, der forstår, hvad børn, der bor her i landet, har lovkrav på. Og endnu værre - at der ikke er nogen, der forstår eller interesserer sig for, hvad det vil betyde for børnene.

Det er så helt ualmindelig kortsigtet at spare på børn, der har brug for vores hjælp. Både økonomisk og menneskeligt. Jeg håber meget, at politikerne i Kerteminde Kommune vil besinde sig, mens der stadig er tid.

Debat: Barnets tarv - ikke i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce