Debat: Afvikling af et værdifuldt fristed i Kerteminde


Debat: Afvikling af et værdifuldt fristed i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.


Nils Høj, Møllevænget 17, Kerteminde (medlem af Ældrerådet fra 1.1.18)
Billede
Debat. 

Først i halvfemserne blev Aktivhuset etableret som en brugerstyret aktivitet. Et stort antal frivillige borgere har siden stået for driften af huset. Aktivhuset har igennem årene udviklet sig til et værdifuldt fristed til social samvær for ældre og svage borgere.

Brugerrådet, skulle egentlig stå for driften, men i de sidste par år har kommunen blandet sig mere og mere, vel at mærke uden at inddrage brugerrådet. Denne indblanding har resulteret i at motivation og virkelyst får det ene knæk efter det andet.

Hvorfor skal vores arbejde partout ødelægges? Først et forsøg på at sælge huset, dernæst fjernelse af den vedligeholdende træning og som følge heraf, deportation af vores svageste brugere. Vedligeholdende træning er jo en besparelse i sig selv og en styrkelse af livskvaliteten hos vores ældre.

Marianne Machon og hendes embedsfolk tror, at alle problemer løses ved hovedløst at flytte folk rundt i kommunen. De eneste der har glæde af dette cirkus er Flextrafik. Samtidig skal alting samles i store centrale enheder, idet de tror at stort er godt - det er det ikke, det menneskefjendsk!

Det sidste man har fundet på er at kommunens 3 demensafdelinger skal flyttes til Aktivhuset, vel at mærke atter uden at inddrage Brugerrådet. Ingen har ulejliget sig til at vurdere konsekvensen af denne flytning, hvordan skal pladsen fordeles og hvad og hvem er der ikke længere plads til. Denne igangværende proces er som en gøgeunge der langsomt men sikkert er ved at fjerne hele grundlaget for vores brugerstyrede Aktivhus.

Vi har meget lidt at være stolte af i vores kommune, men Aktivhuset er en undtagelse og det skal indskrænkede politikere, ikke have lov til at ødelægge.

Debat: Afvikling af et værdifuldt fristed i Kerteminde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce