De unge skal overbevises


De unge skal overbevises

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rasmus Hylleberg er formand for Danmarks Ungdoms Fællesråd, Scherfigsvej 5, København Ø

Den demokratiske julemand har været et smut omkring Danmark en måned for tidligt! Tre valg på en gang er alletiders chance for at inddrage og engagere unge og vise, at man kan gøre en forskel, at politik er både spændende og sjovt, og at politik handler om dig og mig og om vores hverdag. Og ikke mindst at stemmeboksen giver indflydelse!

Og det gør den til alle stemmeberettigede - uanset etnisk baggrund. Stemmeboksen er "farveblind". En øget deltagelse af unge og især etniske unge er en helt afgørende forudsætning for at sikre et demokratisk og rart multietnisk Danmark. Hvis ikke etniske unge tager del i demokratiet er det meningsløst at tale om integration.

Derfor skal unge overbevises om, at de skal bruge deres stemmeret. Unges valgdeltagelse er nemlig lavere end resten af befolkningens - det gælder især de etniske unge. En ændring af den tendens kræver, at politikken gøres spændende, og at politikerne gør mere end at smile venligt oppe fra lygtepælen! Det gælder både kommunalpolitisk og til folketingsvalget. Der er behov for politikere, der tør udfordre både sig selv og andre med nogle markante politiske holdninger. Der er jo ikke meget tillokkende ved stemmesedlen, hvis man alligevel ikke ved, hvad ens politiker står for.

Desværre er der meget få politikere, som udstråler engagement og begejstring og giver indtryk af, at der virkelig står noget på spil for både samfundet og for den enkelte. Politik kommer let til at føles abstrakt og uvedkommende. Det hjælper ikke, at det kun er de færreste politikere, der svinger sig op til at snakke visioner og værdier, mens flertallet holder sig til de alvorsfulde pointer om, at økonomien skal hænge sammen, og at man skal skynde sig på arbejdsmarkedet - og huske pensionsopsparingen! At unge fravælger den form for politik er ikke overraskende

Det kan sagtens blive anderledes. Unge er nemlig engagerede både lokalt og globalt og vil gerne forholde sig til en bred vifte af politiske spørgsmål. Den globale ulighed, ældres vilkår og den multietniske fremtid er blot nogle få eksempler på emner, hvor der kræves holdning og handling.

Luftige hensigtserklæringer, uforpligtende valgpjecer og politiske høflighedsfraser er altså ikke nok til at ophidse og engagere unge. Eller nogen andre for den sags skyld. Vi skal overbevises om, at politik gør en forskel.

Politik er - som det ofte er blevet sagt - for vigtigt til, at man kan overlade det til politikerne. Derfor er det helt afgørende, at nye generationer også får mod på at tage et politisk og demokratisk medansvar for samfundet. Spørg din politiker, eller brug www.prepare-yourself.dk til at opdage, hvorfor din stemme er vigtig!

De unge skal overbevises

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce