De snavsede skoler - og de små grise

Povl Mors

De snavsede skoler - og de små grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

rengøring

Skolerne er i gang efter ferien, og de skulle gerne have stået klare og rene til elevernes ankomst. Det er åbenbart ikke tilfældet alle steder.

Der er skåret i rengøringsbudgetterne. Hovedrengøringen af klasselokalerne er fjernet af spareivrige politikere, der skal have pengene til at slå til.

Om det betyder undervisning i uhumske omgivelser er en anden sag. Det kan heller ikke være motiverende at undervise for lærerne i disse omgivelser, ej heller inspirerende for eleverne.

TV 2 viste i Nyhederne uhumskhederne på tæt hold på en skole i Faaborg. Masser af skidt bag radiatorerne. Emballage fra diverse kikse- og chokolade-pakninger var sammen med alskens andet papiraffald stuvet ind bag varmeelementerne.

Den stakkels skoleinspektør måtte forskrækket se på, hvad rengøringsfolkene fandt og finde sig i de nedladende bemærkninger fra journalisten om, hvad hun ville gøre ved dette griseri.

Et vigtigt element blev imidlertid glemt i hele indslaget. Hvem har stoppet skidtet ned bag radiatorerne? Det er såmænd eleverne selv. Hvem har glemt at oplære de håbefulde børn i, at det gør man bare ikke. Sådan opfører man sig ikke. Det er såmænd forældrene. Hvis forældre ikke sætter en standard for deres børn, går de ud fra skolerne uden elementære grænser for, hvorledes man bør opføre sig. Det gælder også griseriet på skolerne.

Selvfølgelig skal der holdes rent på undervisningsinstitutionerne. Men at pådutte skoler og politikere ansvaret for, at forældre ikke evner at opdrage deres børn og fortælle dem, hvad de må og ikke må, er forkert.

Ansvaret er forældrenes. De kunne måske lære lidt, hvis de og deres børn selv mødte op og selv ryddede op.

Små grise bliver også store...

De snavsede skoler - og de små grise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce